Zanimljivosti

Otkrivena TAJNA PRSTENA Megan Markl! Stavila ga je s razlogom na dva ključna događaja, jedan je bio KRALJIČIN JUBILEJ!

Vojvotkinja od Saseksa je u proteklom periodu na dva velika događaja ponela prsten koji je privukao ogromnu pažnju svetske javnosti.

10.07.2022 19:00

Otkrivena TAJNA PRSTENA Megan Markl! Stavila ga je s razlogom na dva ključna događaja, jedan je bio KRALJIČIN JUBILEJ!
Foto: Tanjug/AP

Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, poznata je kao dama od stila koja pošto-poto ostvari ono što naumi. Kada se marta 2020. sa britansckim princom Harijem, svojim suprugom, odselila za Ameriku, pokazala je koliko je istrajna u nečemu što zacrta. Odavno je poznato i da je ona otvorena feminstkinja koja se zalaže za bolji položaj žena u celom svetu.

Poslednji u nizu njene otvorene podrške obrazovanju i osnaživanju žena bio je mali detalj na njenom prstu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Nederland (@elle_nl)

Megan je, naime, na čak dva događaja ponela specifičan komad nakita. Prvi ivent je bio Invictus Games u aprilu, dok je drugi put to bilo na proslavi platinastog jubileja kraljice Elizabete II, kada su ona i princ Hari doleteli u London iz Kalifornije. Podsećamo, to je bila njihova prva zvanična poseta Britaniji otkako su otišli za SAD pre 2 godine i nastanili se u toj zemlji. Ovoga puta poveli su u Britaniju i sina Arčija (3), kao i ćerkicu Lilibet koja je u rodnom gradu svog oca proslavila 1. rođendan.

Prsten o kome je bilo toliko polemike jeste “teniski ružičasti prsten” iz 1972. godine, napravljen u čast zakona koji je ženama dao priliku da se bave sportom u školama i na fakultetima. Žena koja ga je dizajnirala je Shilpa Yarlagadda, koja je to osmislila još u svojoj studentskoj sobi na Harvardu.

Prsten potpisuje brend Shiffon Co, a prilikom svake kupovine tog komada nakita skoro 20% ide u Investicioni fond za žene u sportu. Ona podržava kompanije koje finansiraju žene u oblasti sporta, zdravlja i velnesa.

- Megan sam slušala još tokom studenstkih dana. Njeni govori su još u ono vreme bili veoma inspirativni. Fascinirana sam njome. Sve što radi je sa namerom, smisleno je i srazmerno uticaju koji trenutno ima. Kada sam videla da upravo ona nosi taj prsten, to je za sve nas bio neverovatan momenat - rekla je Shilpa, potvrdivši da se soimboličan nakit nije tek tako našao na malom prstu vojvotkinje od Saseksa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by heddy dayan (@blogdaheddy)

Vest o simbolici prstena i borbi za ženska prava Megan Markl prenele su i mnogi mediji širom sveta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)