Zanimljivosti

Mesto princeze Dajane na tribinama Vimbldona dobila je NOVA ŽENA! I to na rođendan čuvene Ledi Di!

Majka britanskih prinčeva Vilijama i Harija imala je posebno mesto na tribinama tokom trajanja poznatog turnira i bila je poznata kao veliki ljubitelj tenisa.

04.07.2022 19:00

Mesto princeze Dajane na tribinama Vimbldona dobila je NOVA ŽENA! I to na rođendan čuvene Ledi Di!
AP -

Princeza Dajana bi ovog 1. jula u nekoj drugačijoj režiji proslavila 61. rođendan, pa je aktuelni turnir u Vimbldonu prošao u znaku sećanja na čuvenu englesku princezu koja je tragično preminula 1997. godine.

Odavno je poznato da je ona beli sport redovno pratila, kao i da je do razvoda od princa Čarlsa u loži rezervisanoj za članove kraljevske porodice imala posebno mesto. Posle rastanka od budućeg kralja Ujedinjenog Kraljevstva Ledi Di nije imala pravo na prestižna kraljevska mesta, ali to je nikada nije sprečilo da na tribinama Vimbldona odlazi i sedi sa ostalim svetom, često u pratnji sinova Vilijama i Harija i svoje majke.

Princeza je veoma strastveno pratila mečeve tadašnjih zvezda tenisa poput Borisa Bekera, Andrea Agasija ili Ivana Lendla i mnogih drugih. 

Princ Vilijam, stariji sin pokojne princeze, očigledno je od majke nasledio ljubav prema tenisu, pa je uravo on na dan Dajaninog rođendana odlučio da posebno mesto na tribinama, gde je nekada ona sedela, pripadne njegovoj supruzi Kejt Midlton. Tako je prvih dana tog turnira on pratio mečeve upravo odande odakle je kao dečak sedeo rame uz rame s majkom, koju je narod Britanije nazivao i kraljicom srca.

Vimbldon pamti dane kada je Dajana neke od svojih najupečatljivijih odevnih kombinacija prošetala upravo među tim tribinama. To se događalo osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka, a na centralne terene „All England Club“ dolazila je redovno uprkos razvodu od princa Čarlsa.

Ledi Di je i sama volela da rekreativno uzme reket u ruke i pokaže šta sve zna u "belom sportu". Budući da je najprestižniji grend-slem turnir trenutno u toku, mnogi portali u znak sećanja na voljenu princezu odlučili su da vrate svet u vreme kada je ona redovno sa svoga mesta pratila aktuelna teniska dešavanja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)