Britni Spirs biografija

UPS! URADILA SAM TO PONOVO! Biografija Britni Spirs pomogla ljudima ŠIROM AMERIKE!

Borba da se ukine starateljstvo nad Britni Spirs, nije samo poboljšala kvalitet života ove pevačice, već je napravila i neverovatnu promenu u životu mnogih Amerikanaca.

14.11.2021 16:32

UPS! URADILA SAM TO PONOVO! Biografija Britni Spirs pomogla ljudima ŠIROM AMERIKE!
printscreen/instagram.com

Pevačica Britni Spirs, koja je svetsku slavu postigla hitovima "Ups... I did it again", "Hit me baby one more time" i "Toxic" obeležila je definitivno ovu godinu. Njena borba za sopstvena prava ostaće upamćena u Americi, ali i širom planete, kao jedna od najvećih borbi za preuzimanje svog života u svoje ruke.

Lepa pevačica, rođena je 1981. godine, a sa početkom karijere i velikom slavom koja ju je stigla došli su i problemi. Sa svega četiri godine, pevačica je već počela da gradi neverovatnu karijeru u muzičkom svetu, međutim, iz ove perspektive kada znamo sve o njenom životu, čini se da je pevačica više živela predstavu nego svoj život. Malobrojni fanovi koji su je pratili od samog početka njene karijere znaju da je njen glas originalno vrlo sličan glasu legendarne Kristine Agilere, a bebeći glas po kojem je poznata postao je njen zaštitni znak na zahtev produkcijske kuće. 

Britni se suočavala sa životom koji nije bio njen, a čini se da je to redovno ispoljavala i u svojim pesmama i spotovima. Samo pogledajte nazive njenih albuma, "Overprotected" (prezaštićena), "Lucky" (srećna), "My Perogative" (moje pravo), "Circus" (cirkus), "Piece of Me" (deo mene) i "Gimme More" (daj mi još), ili spotove koje je snimala u kojem se redovno mogu videti lanci i kavezi. Sve ovo zajedno izgleda kao da Britni nikako nije bila zadovoljna svojim životom. 

Sa znanjem koje imamo, postaje sasvim logično da Britni u svojim ranim 20-im doživljava potpuni nervni slom, a kako je tada imala dvoje dece koji su mlađi od dve godine, karijeru koja je išla uzlaznom putanjom i psihičku nestabilnost koja ju je očigledno gušila, njen otac Džejmi Spirs, podnosi zahtev da bude njen legalni staratelj dok se ona ne oporavi dovoljno.

- Život joj se raspadao, bila je u fizičkom, emotivnom i finansijskom rasulu- rekli su tokom ročišta advokati Džejmija Spirsa. 

Starateljstvo nad Britni, trebalo je da traje svega godinu dana, međutim, sve se promenilo kada je po isteku tog perioda njen otac ponovo tražio starateljstvo i to dobio. Britni je ostala u zatočeništvu svog oca punih 13 godina. 

Na svedočenjima pevačica je otkrila da je starateljstvom kontrolisan njen novac, karijera, ali i veoma lična pitanja, poput viđanja sa sinovima tinejdžerima i odluka o tome da li se može ponovo venčati.

Tokom ročišta u junu, pop zvezda je od suda tražila da prekine „zlostavljajuće" starateljstvo, navodeći da je „traumatizovana". Obraćajući se sudu rekla je da je bila drogirana, terana da nastupa protiv svoje volje, kao i da je sprečavana da se ponovo venča i ima decu.

Sud je presudio u njenu korist, što je Britni donelo neverovatnu sreću, ali koliko god ovo delovalo kao lično pitanje vezano isključivo za ovu svetsku zvezdu, ovo je, između ostalog, i borba za sve ljude. Naime, Metju Rozengart, advokat Britni Spirs, rekao je da je ponosan na pevačicu jer je „podigla svest ljudi o starateljstvima od Kalifornije do Vašingtona", kao i da je zbog njenog svedočenja donet novi zakon „koji bi trebalo da osigura da se ovakva starateljstva... nikad više ne dogode".

Komentari (0)