Zanimljivosti

SVE MRAČNE TAJNE PUTINOVE PORODICE: Najvažnije žene krije kao zmija noge, dve su preživele BRODOLOM, a onda se jednoj od njih pojavio Zelenski! (FOTO)

Čitav svet interesuje se za privatni život ruskog moćnika, a ovi detalji učiniće vam se poput knjige - mnoštvo zapleta, ljubavi i razdora i to sve unutar jedne porodice.

20.10.2024 13:45

SVE MRAČNE TAJNE PUTINOVE PORODICE: Najvažnije žene krije kao zmija noge, dve su preživele BRODOLOM, a onda se jednoj od njih pojavio Zelenski! (FOTO)
Credit: social media / east2west news / WillWest News / Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin uspešno već decenijama drži svoj privatni život daleko od očiju javnosti i čini se da tek ponekad i samo onda kada on to odluči, mediji uspeju da dođu do neke interesantne činjenice o njemu ili o nekoj njemu bliskoj osobi. Upravo iz tog razloga novine i portali širom sveta, a pogotovo oni sa Zapada, ne prestaju da spekulišu o tome šta Putin radi "kada se sva svetla pogase", sa kim provodi slobodno vreme, da li se viđa sa ćerkama, pa i unucima, budući da je jednom prilikom pre nekoliko godina u intervjuu Oliveru Stounu odlučio da prizna da je postao deda. Potpuno očekivano, o ostalim detaljima o toj temi nije želeo da govori, osim da žali što nema priliku da unuče viđa često koliko bi to voleo.  

Od partnerke Ljudmile Putin šef Kremlja se razveo 2013. godine, a iz braka sa njom ima dve ćerke, iako su, kako navodi Business insider, verovatno živeli odvojenim životima mnogo pre toga.

Credit: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Putinove ćerke - Marija i Katerina kada su bile tinejdžerke

- Ljudmila je postala skoro nevidljiva u Putinovom javnom životu - rekla je profesorka međunarodnih odnosa u njujorškoj Novoj školi, Nina Hruščova, navodeći da je do toga došlo kada je ruski lider ušao u "visoku" politiku. 

Katerina Tihonova i Marija Voroncova

Putinove ćerke zovu se Marija i Katerina. Marija je rođena u Sankt Peterburgu 1985. godine, a Katerina u Nemačkoj 1986. Obe devojčice nose imena po bakama. Marijin nadimak je Maša, a Katerinin Katja. Maša i Katja su uobičajene ruske skraćenice za Mariju i Katerinu. Kada se porodica preselila u Moskvu 1996. godine, devojčice su pohađale školu na nemačkom jeziku. Deca su navodno povučena iz škole kada je Putin postao vršilac dužnosti predsednika, i nastavila su školovanje kod kuće.


- Ne vole svi očevi svoju decu kao on. I uvek ih je razmazio, dok sam ja bila ta koja je morala da ih disciplinuje - rekla je Ljudmila jednom prilikom.

- Ali kako je Putin dobijao političku moć, njegova deca su ga sve ređe viđala - kaže jedan od ranih biografa ruskog predsednika.

Njegov prvi zvanični biograf, Natalija Gevorkjan, intervjuisala je njega i njegovu porodicu 1999.

- Porodica je ubrzo izolovana i okružena obezbeđenjem nakon što je Putin prvi put postao premijer - rekla je ona.

Kako je otkrila, njegove ćerke su joj rekle da se dive ocu i da su ponosne na njega, ali da ga nisu mnogo viđale. 

- Shvatila sam da Ljudmila nije srećna žena. Nije - rekla je Gevorkjanova.

Ćerke kada su odrasle

Marija Voroncova je studirala biologiju pre medicinske škole, dok je Katerina diplomirala azijske studije na koledžu. Obe devojke su pohađale fakultet pod lažnim identitetom. Marija je medicinski istraživač. Prema izveštajima, ona se udala za holandskog biznismena Jorita Fasena, iako nije jasno kada tačno. Marija i Fasen navodno imaju dete — Putin je rekao režiseru Oliveru Stounu 2017. da je deda.

Credit: Kirill Zykov / Sputnik / Profimedia

Marija je medicinski istraživač

Kada je Stoun upitao da li se igra sa svojim unukom, Putin je odgovorio:

- Veoma retko, nažalost.

U međuvremenu, Katerina Tihonova, kako se navodi, živi život na visokom nivou, u raskošnim stanovima i stiče bogatstvo. Katerina je iskusna akrobatska plesačica, izvršna direktorka u oblasti tehnologije i ima funkciju koja nadgleda ruske uvozne zamene. Katerina se udala za ruskog milijardera Kirila Šamalova 2013. godine, iako navodno više nisu zajedno. Njihovo venčanje je bilo raskošno u odmaralištu u Sankt Peterburgu. Venčanje je bilo veoma bezbedno i uključivalo je laserski šou, prikaz klizanja i lažno rusko selo.

Credit: east2west news / WillWest News / Profimedia

Katerina je akrobatska plesačica, izvršna direktorka u oblasti tehnologije i ima funkciju koja nadgleda ruske uvozne zamene

Istraga iz 2023. godine otkrila je da par, iako je venčao sveštenik na detaljnoj ceremoniji, nikada nije formalizovao svoje zavete u matičnoj službi, kako to zahteva Ruska pravoslavna crkva. Izveštaj sugeriše da je ovo povezano sa strukturom ogromne i tajne porodične imovine.

Do 2018. godine, par se razdvojio, navodi Blumberg. Šamalov je napredovao tokom braka, skupljajući unosne poslovne interese, piše Bussines Insider.

Credit: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Katerina i Šemalov su se rastali 2018. godine

U vreme kada su se on i Katerina rastali 2018. godine, papiri za razvod su otkrili da vrede 2 milijarde dolara. Podaci o letovima pokazuju da je Katerina 2017. godine započela tajnu vezu sa nemačkom baletskom zvezdom Igorom Zelenskim i da je sa njim imala ćerku. Katerina je tajno letela u Minhen više od 50 puta da bi videla Zelenskog između 2017. i 2019. godine, sa njihovom ćerkom. U međuvremenu, Marija se rastala od Fasena i dobila dete sa biznismenom Jevgenijem Nagornim, prenose nezavisni ruski mediji.

Putin navodno ima decu i sa gimnastičarkom
 

Deca sa Alinom Kabajevom su tema o kojoj se spekuliše još od 2008. godine, kada su se prvi put pojavile glasine o vezi sa Vladimirom Putinom. Iako je Putin tada još uvek bio u braku sa Ljudmilom, priče o njegovoj navodnoj vezi sa uspešnom ruskim gimnastičarkom su privukle pažnju javnosti.

Credit: Maksim Bogodvid / Sputnik / Profimedia

Alina Kabajeva je bila jedna od najuspešnijih ruskih gimnastičarki za koju se priča da ima decu sa Putinom



Alina Kabajeva je jedna od najuspešnijih ruskih gimnastičarki, a vrhunac njene sportske karijere bio je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine. Nakon sportske karijere, Alina se okrenula politici. Mnogi Rusi su spekulisali da je Putinov brak sa Ljudmilom raspao upravo zbog njegove veze sa Alinom. Mediji su prenosili izjave predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka koji je nagovestio da je Alina izvršila pritisak na Putina da bi došlo do razvoda. Takođe, za Alinu se pisalo da ima sina, Dimitrija, kojeg je navodno dobila sa Putinom, dok je ona javno tvrdila da je on njen sestrić, a ne sin.

New York Post je 2013. godine tvrdio da Putin sa Alinom ima trogodišnjeg sina i devojčicu koja se rodila u novembru 2012. godine. Daily Mail je 2019. godine objavio vest da se Alina navodno ponovo porodila i da je rodila blizance, što je ponovo pokrenulo glasine o Putinovoj vezi sa Kabajevom.

Iako su ovi detalji iz privatnog života predsednika Putina izazvali veliku pažnju javnosti, zvanični izvori nisu potvrdili ove spekulacije, ostavljajući mnoga pitanja bez odgovora.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)