Zanimljivosti

ZBOG VILIJAMA PLAČE CELA BRITANIJA: Potez princa dira direktno u srce, spomenuo je i pokojnu majku! (FOTO)

Budući kralj Ujedinjenog Kraljevstva učestvuje u velikom projektu okončanja beskućništva u zemlji, što je naišlo na opšte oduševljenje.

bySrećna Republika

13.10.2024 19:30

ZBOG VILIJAMA PLAČE CELA BRITANIJA: Potez princa dira direktno u srce, spomenuo je i pokojnu majku! (FOTO)
Joe Giddens/PA via AP

Britanski princ Vilijam i budući kralj Ujedinjenog Kraljevstva (42) dirnuo je danas direktno u srce sve Britance, ali i ljude širom sveta, nakon što je objavljen deo njegovog najnovijeg ITV dokumentarnog filma "Možemo okončati beskućništvo". U isečku iz tog ostvarenja vidi se kako on grli ljude kojima je pomoć preko potrebna jer nemaju krov nad glavom, a ni druge osnovne uslove za život, dok se njima istovremeno suze slivaju niz lice. Emotivne scene nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a onda je kraljević spomenuo i svoju pokojnu majku, princezu Dajanu, što je posebno dirnulo stanovnije Ostrva. 

- Polako sam pokušavao da smislim šta mogu da promenim. Dobio sam inspiraciju i smernice iz onoga što je moja majka radila, posebno sa beskućništvom - naglasio je princ koji je u svom ambicioznom petogodišnjem programu inicijative po imenu "Homewards." na prvo mesto stavio obezbeđivanje smeštaja za ugrožene, kao i stvaranje uslova makar za privremeni smeštaj. 

printscreen/@ITV /@princeandrprincessofwales

Vilijam je posetio najugroženije i pokazao im koliko srce ima

Ekskluzivni ITV dokumentarac prikazuje prvu godinu njegove kampanje za okončanje beskućništva, kao i deo njegovog razgovora sa bivšom engleskom fudbalerkom Farom Vilijams, koja je i sama nekada bila beskućnica, a sada pomaže drugima u sklopu inicijative "Homewards". 

- Ne verujem da bi trebalo da živimo sa beskućnicima u 21. veku - poručio je Vilijam.

Princ od Velsa opisao je to kao "jedinstvenu priliku" da se stvori trajna promena, jer se nadograđuje na nasleđe svoje pokojne majke princeze Dajane.

Dvodelna serija, koja ima radni naslov "Princ Vilijam: Možemo da prekinemo beskućništvo", pratiće budućeg kralja dok pokreće "Homewards" širom zemlje. Uključiće priče onih koji su trenutno beskućnici ili su to bili ranije. Nastupiće i poznati zagovornici programa i pojedinci koji vode projekte širom Velike Britanije.

- Tokom prošle godine proveli smo vreme prateći princa Vilijama i Kraljevsku fondaciju tokom prve godine programa. Čuli smo neke neverovatno dirljive priče od ljudi širom zemlje koji se suočavaju sa beskućništvom. Od beskućništva na ulici u Njuportu, do porodica koje žive u privremenom smeštaju u Šefildu i beskućništva mladih u Aberdinu, dokumentarni film daje sliku beskućništva širom Ujedinjenog Kraljevstva danas, radeći sa mnogim ljudima koji nikada nisu očekivali da će iskusiti život bez mesta za dom. Svi sa kojima smo snimali su pozdravili pažnju koju princ Vilijam stavlja na krizu beskućništva u Velikoj Britaniji - istakao je režiser filma Leo Berli. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)