Zanimljivosti

OVU TAJNU JE DAJANA DUGO ČUVALA - PROGOVORILA PRED SMRT: Kraljica se danas ne odvaja od ovog podsetnika na tajnu vezu

Život princeze od Velsa je bio sve samo ne bajka.

04.10.2024 07:20

OVU TAJNU JE DAJANA DUGO ČUVALA - PROGOVORILA PRED SMRT: Kraljica se danas ne odvaja od ovog podsetnika na tajnu vezu
Obertreis / AFP / Profimedia

Život princeze Dajane bio je sve samo ne bajka. Iako se o nastradaloj princezi od Velsa dosta toga zna, s vremena na vreme se pojave novi detalji iz njenog tragičnog života koji samo pokazuju koliko je bila povređena i ponižena u braku sa Čarslom.

Uoči razvoda ona više nije mogla, ni želela da ćuti, pa je u javnost iznela mnoge detalje iz njihovog braka i označila Kamilu, današnju kraljicu, kao glavnog krivca za raspad njenog braka.

Kako piše britanski Miror, uoči tragične pogibije 1997 godine Dajana je ispričala kako se žestoko posvađala sa Čarlsom kad ga je uhvatila kako šapuće sa Kamilom. Ona je ovo ispričala kraljevskom biografu Andreju Mortonu s kojim tajno sarađivala na svojoj biografiji.

 

 

Kako je rekla princeza ona je godinama znala da je muž vara sa Kamilom.

- Jednom prilikom sam ga čula kako razgovara telefonom s njom dok je bio u kadi i šapuće: "Što god da se dogodi, uvek ću te voleti". Kad je izašao iz kupatila rekla sam mu da sam sve čula i gadno smo se posvađali - prisetila se tada Dajana. 

Kamila je bila uzrok svih njihovih besumučnih svađa, jer Čarls nije želeo da se odrekne ljubavnice ni po koju cenu. O tome su se raspravljali čak i tik pred venčanje nakon što je Dajana videla da je Čarls naredio kraljevskom zlataru da napravi specijalnu narukvicu za njegovu ljubavnicu.

 

 

U pitanju je zlatna narukvica s plavom pločicom na kojoj je bilo ugravirano "Gledis i Fred" što su bila njihova intimna imena kako su se međusobno oslovljavali.

- Jednog dana sam ušla u kancelariju tog čoveka i ugledala paketić na njegovom stolu. Upitala sam ga: "Oh, a šta je u tom paketu?". On mi je sa osećajem krivice na licu odgovorio:" Ne biste trebali to da gledate". Otvorila sam paket i ugledala narukvicu. Samo sam prokomentirala: "Znam kome je ovo namenjeno" Bila sam skrhana. To je bilo oko dve nedelje pre našeg venčanja - ispričala je princeza koje je tada želela da otkaže venčanje, ali do toga nije došlo. Ona je često za sebe govorila da je žrtveno jagnje kraljevske porodice. 

Spornu narukvicu koju je Dajana tada pominjala kraljica Kamila i danas često nosi kao podsetnik na tada tajnu ljubav sa Čarlsom. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)