Zanimljivosti

"KRALJICA PIJE DŽIN I PUŠI KAO TURČIN"! Kamilin sin iznenadio svet: Otkrio istinu o majčinim porocima i šta ona radi kad NIKO NE GLEDA!

Tom Parker Bouls objavio je knjigu "Kuvanje i kruna: kraljevski recepti od kraljice Viktorije do kralja Čarlsa III" u kojoj je izneo niz detalja o navikama jednog od najmoćnijih parova sveta.

05.10.2024 13:30

"KRALJICA PIJE DŽIN I PUŠI KAO TURČIN"! Kamilin sin iznenadio svet: Otkrio istinu o majčinim porocima i šta ona radi kad NIKO NE GLEDA!
Andrew Milligan / PA Images / Profimedia

Britansku kraljicu Kamilu, suprugu kralja Čarlsa III, već decenijama prate brojni tračevi. Ostrvljani je nisu voleli zato što je godinama bila Čarlsova ljubavnica u vreme kad je on bio u braku sa nikad prežaljenom princezom Dajanom.

Već godinama se priča kako Kamila ima poroke, da voli dobro da cugne, posebno džin, ali i da posebno uživa da zapali cigaretu. U tome prednjače britanski tabloidi, koji su godinama pratili svaki pokret plemkinje i otkrivali njene tajne. U prilog tome upravo su tabolidi pre nekoliko godina objavili Kamiline fotografije iz mladosti na kojima se vidi da ne ispušta cigarete iz ruke i da, što bi se žargonski reklo, puši kao Turčin. 

Kamilin sin Tom Parker Bouls, koga je dobila u braku sa Endrjuom Parkerom Boulsom, u svojoj knjizi "Kuvanje i kruna: kraljevski recepti od kraljice Viktorije do kralja Čarlsa III", razotkrio je mnoge tajne kraljevske porodice, pre svega svoje majke.

Credit: i-Images / Eyevine / Profimedia

Kralj Čarls III i kraljica Kamila redovno su meta tabloida 

Osim što je otkrio šta ona voli da jede, Tom se u intervjuu za The Times povodom knjige dotakao i priča o tome da voli kraljica da cugne koju čašicu alkohola i da zapali cigaretu.

- Znam da moja majka ima reputaciju da pije džin i puši. Ali, ona nikada u životu nije popila čašu džina, niti puši. S vremena na vreme popije čašicu alkohola kad je niko ne gleda, ali to nije svakodnevno. Nikada je nisam video ni pripitu, a kamoli pijanu - tvrdi Tom.

Na pitanje novinara kako je kraljica reagovala kad je saznala da on piše knjigu, njegova reakcija je bila neočekivana.

- Sve što sam pisao prvo je čitala moja majka! Naravno, pre objavljivanja knjige detaljno su je pročitali i analizirali iz palate, pa sam tek onda dobio zeleno svetlo da je objavim - dodao je on, a prenosi Story.hr.

U svojoj knjizi Tom je otkrio kako se hrane Čarls i Kamila, te da se njihovi obroci mahom zasnivaju na sezonskom voću i povrću.

- Kralj jede ono za šta se zalaže - jednostavne, zdrave proizvode iz održive poljoprivrede sa svojih imanja. Za Čarlsovim stolom nema otpadaka - otkrio je Tom.

Prema njegovim rečima, ostava na dvoru je puna sezonskih proizvoda sa kraljevskih imanja uključujući divljač, govedinu i jagnjetinu... Čarls dosta jede voća poput jagoda i malina, ali i povrće grašak i blitvu. 

Tanjug/Daniel Leal/Pool via AP

Britanski kralj i kraljica se hrane zdravo proizvodima sa svojih imanja

Tom je primetio da njegov očuh preskače ručak, ali je zato obavezan tradicionalni popodnevni čaj u pet. To je nešto što monarh shvata veoma ozbiljno, a uz čaj Čarls najčešće jede pogačice, keks, praline, čelzi lepinje i pecivo, razne vrste rolnica, poširano jaje na tostu, škampe ili sendviče sa piletinom, dimljenim lososom, šunkom i senfom.

Kraljica Kamila voli da ruča, ali bira lagana jela, pa je na njenom meniju najčešće činija pileće supe ili malo dimljenog lososa. Kraljevski par voli da se opusti za večerom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)