Zanimljivosti

DOK ČARLS LEŽI BOLESTAN, KAMILA DONELA PRESUDNU ODLUKU: Ovome se niko nije nadao, sada je otkriveno kakva je zapravo!

Kraljica se povlači.

03.03.2024 18:45

DOK ČARLS LEŽI BOLESTAN, KAMILA DONELA PRESUDNU ODLUKU: Ovome se niko nije nadao, sada je otkriveno kakva je zapravo!
Kirsty O'Connor, Pool Photo via AP

Britanska kraljevska porodica se suočavala sa značajnim zdravstvenim izazovima proteklog meseca, sa kraljem Čarlsom III i princezom Kejt Midlton koji uzimaju predah radi zdravstvenih problema. To je dovelo do povećanog radnog opterećenja za kraljicu Kamilu i princa Vilijama, kao i ostale članove kraljevske porodice. Međutim, kraljica Kamila je donela odluku da uzme nekoliko dana odmora kako bi provela vreme sa svojim suprugom, kraljem Čarlsom, koji se bori sa kancerom.

Odmor i proslava Dana Komonvelta

Prema izveštajima Sandej Tajmsa, kraljica Kamila je otkazala svoj raspored do proslave Dana Komonvelta 11. marta. Taj dan ima veliki značaj za kraljevsku porodicu, posebno imajući u vidu rastući broj zemalja koje razmatraju napuštanje organizacije i napuštanje britanske monarhije. Očekuje se da će kraljica Kamila predstavljati krunu na sastanku u Vestminsterskoj opatiji sa predstavnicima 56 članica. U njenom odsustvu, princeza Ana i princ Edvard će preuzeti njene dužnosti, dok je princ Vilijam takođe zauzet nizom obaveza, verovatno da bi podržao svoju suprugu Kejt i njihovu decu.

Tanjug/AP

Kamila Parker vodi brigu o dvorskim pitanjima

 

Zdravstveni problemi promenili tok kraljevske porodice

Sa četiri člana kraljevske porodice trenutno na odmoru, uključujući princezu Kejt koja se oporavlja od nedavne operacije, radno opterećenje se značajno promenilo. Prema Kensingtonskoj palati, očekuje se da će princeza Kejt vratiti svoje dužnosti do Uskrsa. U međuvremenu, kralj Čarls, koji je bio odsutan iz javnog života od objavljivanja dijagnoze raka, prima lečenje. Treba napomenuti da je dijagnoza usledila nakon operacije benignne hiperplazije prostate, i iako specifičan tip karcinoma nije otkriven, potvrđeno je da ne uključuje samu žlezdu.


Kraljica Kamila je obavljala mnoge dužnosti kralja Čarlsa tokom njegovog medicinskog odmora, uključujući prisustvo komemoraciji za pokojnog grčkog kralja Konstantina II 27. februara, događaj koji je princ Vilijam neočekivano morao da otkaže, uprkos tome što je bio jedan od njegovih kumova. Takođe, ona je domaćin niza prijema u Bakingemskoj palati i srela se sa Olenom Zelenskom, prvom damom Ukrajine.

Kraljevska porodica nastavlja da se nosi sa ovim zdravstvenim izazovima uz nepokolebljivu podršku kraljice Kamile i drugih članova koji preuzimaju dodatne odgovornosti. Dok se suočavaju sa ovim iskušenjima, snaga i jedinstvo kraljevske porodice ostaju izvor inspiracije za mnoge širom sveta.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)