Zanimljivosti

KO JE ŽENA MUHAMEDA BIN ZAJEDA? Čitav svet priča o toj misterioznoj dami!

Salama mu je rodila 9 dece, par je usvojio i dve devojčice, a danas imaju 16 unučadi.

06.10.2024 15:06

KO JE ŽENA MUHAMEDA BIN ZAJEDA? Čitav svet priča o toj misterioznoj dami!
TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je u Beogradu predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhameda bin Zajeda al Nahjana. On je treći predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Abu Dabija. Međutim, ono što najviše intrigira svetske medije jeste njegova supruga Salama, koja je poznata po svojoj humanosti, ali i kao pokrovitelj umetnosti, koja je, međutim, uvek daleko od očiju javnosti.  

Salama je i sama pripadnih kraljevske porodice Nahjan iz Abu Dabija. Njen otac, šeik Hamdan bin Mohamed Al Nahjan, bio je bivši zamenik premijera UAE. Za Muhameda se udala 1981, a njihovo venčanje se i danas smatra jednim od najluksuznijih svadbi ikad. U braku su dobili devetoro dece - četiri sina i pet ćerki. Par takođe ima dve usvojene ćerke i 16 unučadi, piše Wikipedia.

Credit: Abd Rabbo Ammar/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Muhamed bin Zajed toplo je primljen kod svih državnika sveta, uključujući i francuskog predsednika Emanuela Makrona 

Supruga prvog čoveka UAE je veliki zaštitnik porodice i dece, predsednica Opšte ženske unije, predsednica Vrhovnog saveta za materinstvo i detinjstvo i vrhovna predsednica Fondacije za razvoj porodice. 

Svojim humanitarnim aktivnostima ona se trudi da svaka porodica ima što bolje uslove za život, a za svoj rad je dobila brojna priznanja.

Osim što je posvećena humanitarnom radu, ona važi za veomaskromnu ženu iako pripada jednoj od najbogatijih porodica na svetu. Takođe, izuzetno je sposobna dama koja je život posvetila porodici i deci trudeći se da olakša svom suprugu da se posveti poslu. Ona organizuje brojne prijeme za strane diplomate i svetske lidere kad dođu u posetu UAE, a njeni banketi se prepričavaju. Par se zalaže za poštovanje tradicionalnih vrednosti i poštovanje porodice, što su preneli i na svoju decu. 

Mnogi analitičari smatraju da je Muhamed bin Zajed zaslužan za uzdizanje svog naroda, a osim toga, uživa veliko poštovanje svetskih lidera. Deo zasluga svakako pripada i njegovoj supruzi jer, kako kaže stara poslovica: "Iza svakog moćnog muškarca stoji jaka žena", a čini se da je to više nego tačno u slučaju ovog moćnog para. 

Inače, Salama ne voli da se ističe u javnosti, osim ako nije u pitanju "viši cilj" vezan za njen humanitarni rad. Nikad ne daje intervjue i ne prati muža na svim putovanjima, a njenu fotografiju na internetu i društvenim mrežama je nemoguće pronaći. Zato su se mnogobrojni mediji godinama utrkivali ne bi li došli do ekskluzvnih informacija o misterioznoj dami, međutim, ona je ostala dosledna i svoj život vodi daleko od "očiju" kamera. Goste u svom raskošnom domu dočekuje srdačno i sa osmehom, ali se suštinski o njoj veoma malo zna.    

Ipak, poznato je da je Salama veliki ljubitelj i pokrovitelj umetnosti. Poseduje slike Pabla Pikasa i Rudolfa Ernsta, kao i dela modernih egipatskih slikara i vredne komade islamske keramike.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)