Zanimljivosti

SOFIJA LOREN JE BILA LEPOTICA BEZ PREMCA, A NIJE BILO DOVOLJNO: "Muž me je terao da operišem nos i presekla sam" (VIDEO)

Evo šta je slavnom Karlu Pontiju odgovorila flilmska diva.

12.09.2024 19:10

SOFIJA LOREN JE BILA LEPOTICA BEZ PREMCA, A NIJE BILO DOVOLJNO: "Muž me je terao da operišem nos i presekla sam" (VIDEO)
Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia

Glumica Sofija Loren je sa svega 16 godina upoznala producenta Karla Pontija, a tada nije ni slutila da će on postati ljubav njenog života. U početku je Ponti, čovek stariji od nje 22 godine, bio samo njen mentor. Njegova uloga bila je da mladoj glumici pokaže puteve ka zvezdama. Ipak, bio joj je više od producenta, bio je njen zaštitnik i vodič.

Uprkos velikoj razlici u godinama dogodila se ljubav. Ta ljubav je postala ključna za prevazilaženje prepreka koje su se uskoro pojavile. Prvi ozbiljan izazov bio je Pontijev brak. Iako je već duže vreme bio razdvojen od supruge, zvanično je i dalje bio u braku i imao dvoje dece. Rimski katolicizam, tada dominantan u Italiji, otežavao je mogućnost razvoda. Naime, bila je potrebna čak i dozvola Vatikana, koju niko nije hteo da mu izda.

 

 

Ponti i Sofija su 1957. godine odlučili da preskoče stroga pravila i odu u Meksiko, gde se Ponti zvanično razveo i odmah potom oženio Sofijom. No, po povratku u Italiju, par se suočio sa novim izazovima. Njihov brak nije bio priznat kao legalan u Italiji. Par je na kraju odlučio da napusti Italiju. Godinama su živeli u egzilu, boreći se da njihov brak bude priznat. Nakon brojnih neuspeha, preselili su se u Francusku, gde su dobili državljanstvo. Konačno su se 1966. godine ponovo venčali, a ovog puta njihov brak bio je zvanično priznat.

 

 

Nedavno je na društvenim mrežama osvanuo snimak zanosne Sofije koja govori o tome kako ju je čak i muž, čuveni Karlo navodio da operiše nos, kako bi joj bio manji.

- Muž mi je jednom prilikom rekao da misli da bi trebalo da operišem nos. Odgovorila sam mu da nemam problem sa samopouzdanjem i da mi se moj nos sviđa. Ono što bi trebalo promeniti je kamerman. Neka nađe kamermana koji će me bolje kadrirati, tako da moj nos ne dođe do izražaja. Ako svima smeta moj nos, da bih radila na filmu na kraju ću se možda toliko izoperisati da ću biti neprepoznatljiva. A možda više nikada neću ni snimati. Jedno je sigurno, meni se moj nos dopadao i nisam želela da ga operišem i tako je ostao - istakla je filmska diva.

 

 

Ovaj stabilan par ostao je zajedno sve do 2007. godine, kada je Ponti preminuo zbog komplikacija sa plućima. Te godine je trebalio da proslave zlatnu godišnjicu braka, simboličan kraj jedne neverovatne ljubavne priče u kojoj su dobili i dva sina.

- Bio je centar mog sveta - izjavila je Sofija po njegovoj smrti.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)