Zanimljivosti

BIO JE LEPOTAN KOJI SE JEDNOM RAĐA: Od njegovog pogleda ženama su klecala kolena, on se uz nju ponovo "rodio"

On i njegova supruga živeli su najveću ljubavnu priču ikad zabeleženu u Holivudu.

11.09.2024 21:50

BIO JE LEPOTAN KOJI SE JEDNOM RAĐA: Od njegovog pogleda ženama su klecala kolena, on se uz nju ponovo "rodio"
All Film Archive / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Slavni glumac Pol Njuman (1925. - 2008.) je bio lepotan koji je bez daha ostavljao milione žena širom sveta. U mnogim anketama proglašavan je najlepšim muškarcem na svetu, a od pogleda njegovih čelično plavih očiju ženama su klecala kolena. Čak je i Bred Pit jednom prilikom kazao da je upravo Njuman neko kome zavidi, jer je lepši i bolji glumac od njega.  

U intimnoj ispovesti koju je snimio na audio-kasetama osamdesetih godina prošlog veka on je priznao da sebe nikad nije doživljavao kao lepotana. Ova njegova ispovest pod imenom "Neobičan život običnog čoveka: Memoari" objavljena je, po njegovoj želji, nakon smrti. U memoarima je otkrio detalje najveće holivudske ljubavne priče koja se i danas prepričava.

Voleo samo jednu 

Pol Njuman je bio harizmatičan glumac čelično plavih očiju i lepog lica koje nikog nije ostavljalo ravnodušnim. Mnoge glumice i lepotice njegovog vremena pokušavale su da ga zavedu, ali bez uspeha. On je voleo samo jednu ženu svoju suprugu Džoan Vudvord s kojom je bio u braku pet decenija.

 

 

U svojoj ispovesti on je priznao da je u mladosti bio nesiguran u blizini devojaka i da se uopšte nije osećao poželjno sve dok nije sreo nju.

- Džoan je učinila da se rodim kao se*sualno stvorenje. Ostavljali smo trag požude svuda okolo. Po hotelima, javnim parkovima, iznajmljenim automobilima – otkrio je on. 

Upoznali su se 1953. u vreme dok je on još uvek bio u braku sa prvom suprugom Džeki Vit, s kojom je imao troje dece. Strast je bila toliko jaka da je zaboravio na sve, na ženu, decu porodicu... Razveo se posle pet godina i gotovo odmah oženio sa Džoan.

Kako je otkrio u memoarima toliko su voleli da vode ljubav da su u kući imali prostoriju samo za se*s. Bio je opčinjen svojom ženom, nikad je nije prevario, što je intrigiralo novinare. 

- Ne volim da pričam o svom braku, ali ću vam reći nešto što će zvučati otrcano, ali istinito: ako me kod kuće čeka šnicla, zašto bih išao na hamburger? - bio je legendarni odgovor Njumana koji se i danas prepričava. 

 

 

Par je dobio tri ćerke – Nel, Melisu i Kler, a karijere u Holivudu povukli su se i vodili miran život u Konektikatu. I u poznim godinama bili su zaljubljeni kao tinejdžeri.

- Pol Njumen je bio jako drag. Jednom sam vozio njega i njegovu suprugu. Tip je imao 80 godina i ljubio se sa njom sve vreme. On bi je zagrlio, ljubili su se i kikotali. Neverovatno! - ispričao je jednom prilikom vozač koji je vozio čuveni par. 

Romantika u poznim godinama

Neposredno pre glumčeve smrti 2008. godine, par je proslavio 50. godišnjicu braka. Kako je opisala spisateljica Kerol Džojnat bila je svedok njihove ljubavi u poznim godinama. 

- Džoan Vudvord je sedela na travi, naslonjena na drvo, dok je sa glavom na njenom krilu ležao je Pol Njuman. Povremeno bi joj dodirnuo kosu i lice. Bilo je to nešto najromantičnije što sam videla u svom životu - rekla je ona.

 

 

Polova supruga danas ima 94 godine i dalje živi na njihovom imanju u Konektikatu čuvajući sećanje na svog supruga i svoju najveću ljubav. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)