Zanimljivosti

SANJA I DRAŽEN SU BILI NAJLEPŠI PAR: Počelo kao nameštaljka, a preraslo u najlepšu ljubavnu priču bivše Juge

Pevačica i slavni košarkaš u vezi su bili nešto više od godinu dana.

06.09.2024 12:50

SANJA I DRAŽEN SU BILI NAJLEPŠI PAR: Počelo kao nameštaljka, a preraslo u najlepšu ljubavnu priču bivše Juge
printscreen twitter, Printscreen/Youtube

Pevačica Novih fosila Sanja Doležal (61) bila je lepotica za kojom su osamdesetih godina prošlog veka uzdisali muškarcu u bivšoj Jugi. Bila je vrlo mlada kad je započela pevačku karijeru zamenivšu Đurđicu Barlović u bendu.

Lepa kao lutka sa plavom kosom i upadljivih zelenih očiju nikog nije ostavljala ravnodušnim. Sredinom osamdesetih godina prošlog veka od Vardara do Triglava svi su pričali o njenoj ljubavi sa slavnim košarkašem Draženom Petrovićem. 

Od trika do prave romanse

Ova mladalačka ljubavna priča počela je na potpuno netipičan način. Kako je svojevremeno pisao hrvatski 24 sata.hr Novi fosili su sredinom osamdesetih godina prošlog veka bili veoma popularni i punili su hale, ali je njihov menadžer Zoran Škugor smatrao da hitovi nisu dovoljni za ostanak na vrhu. 

Zato je smislio kako da dodatno skrene pažnju na Fosile i predložio, za to vreme neobičan marketinški trik, da obmane javnost da je Sanja u vezi s košarkašem i oboje su pristali. 

Upoznao ih je u jednom zagrebačkom klubu. Na prvi sastanak sa Draženom pevačica je došla sa mamom Biserkom i tatom Jovanom. Da bi uverili javnost da su u vezi Dražen je počeo da dolazi na Sanjine koncerte, a ona je postala redovan gost na njegovim utakmicama. 

Trik je uspeo i svi su samo pričali o romansi slavnog košarkaša i lepe pevačice ne sluteći da je sve namešteno.

Međutim, sudbina je imala drugačije planove. Provodeći dosta vremena zajedno i družeći se Sanja i Dražen su se zaista zaljubili u uplovili u pravu vezu.

- Imala sam 22 godine, a u tim godinama kad voliš, stvarno voliš - rekla je mnogo godina kasnije Sanja o ljubavi sa Petrovićem.

Par nije krio svoju ljubav, šetali su ulicama Zgreba držeći se za ruke, a ljudi su im prilazili i govorili kako su lep par, da treba da se venčaju i imaju decu. Zbog ljubavi sa slavnim košarkašem Sanja je imala i probleme.

Jedna ljubomorna obožavateljka, tada najpoželjnijeg momka Jugoslavije, isekla je gume na Sanjinom autu.
Dražen i Sanja su bili u vezi bio nešto više od godinu dana, ali je zbog obaveza počeli su da se udaljavaju, a emocije su se ugasile. 

Ipak, ostali su bliski prijatelji i košarkaš je uvek imao samo lepe reči za Sanju. Viđali su se povremeno kao prijatelji, a Dražen je rado odlazio na koncerte Novih fosila kad god je ima prilike.

A, onda je košarkaš nastradao 7. juna 1993. u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

- Strašno sam doživela njegov odlazak. Još mi je teško kad pomislim da ga više nema. Sećam se našeg poslednjeg susreta na jednom koncertu. I danas se naježim kad čujem pesmu "Još te volim", koja me podseća na njega i našu ljubav, a kad čujem "Samo mi se javi" uvek se rasplačem - rekla je pevačica nakon košarkaševe prerane smrti.

Sanja se kasnije udala za bubnjara Novih fosila Nenadam Šarića koji je umro 2012. godine.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)