Zanimljivosti

ONA JE NAJVEĆA LJUBAV BORE ČORBE, NJOJ JE POSVETIO NAJLEPŠE PESME: Tragična sudbina Dragane i danas tera suze na oči

Bora i Dragana su bili 30 godina u braku.

04.09.2024 10:10

ONA JE NAJVEĆA LJUBAV BORE ČORBE, NJOJ JE POSVETIO NAJLEPŠE PESME: Tragična sudbina Dragane i danas tera suze na oči
ATA images

Dragana Đorđević, prva supruga Bore Čorbe, bila je njegova najveća ljubav i inspiracija. Njoj je posvetio svoje najlepše pesme, a hit "Avionu slomiću ti krila" jer napisao kada je Draganu pratio na aerodrom. Njihova priča je imala tragičan kraj, a Dragana je preminula 23. marta 2007, svega mesec i po dana nakon što su se njih dvoje razveli.

Njih dvoje su se upoznali u Petoj beogradskoj gimnaziji, u vreme kada se Bora doselio iz rodnog Čačka u Beograd kako bi pobegao od lošeg društva u koje je upao, a Dragana tada nije obraćala pažnju na njega.

U vreme snimanja albuma "Pokvarena mašta i prljave strasti" krajem 1980. godine, Bora se vratio sa odsluženja vojnog roka, a Dragana se upravo razvodila od prvog supruga sa kojim ima ćerku Tamaru.

Vezu su započeli odmah posle njenog razvoda, a mesto njihovih sastanaka bila je kafana "Mali Taš". Dragana je tada radila kao službenica u banci, a Bora je bio mladi buntovni roker.

Ubrzo su se venčali, ali nisu pravili svadbeno veselje. U braku su dobili sina Borisa.

republika.rs

Bora Đorđević

Dragana je mnogo uticala na odnose u "Ribljoj čorbi" i bila je Borina večita inspiracija. Njoj su posvećene mnoge njegove pesme, a hit "Avionu slomiću ti krila" Bora Čorba napisao je kada ga je Dragana jednom prilikom posetila na turneji, a on je pratio na aerodrom.

Đorđevići su se zvanično razveli 12. februara 2007. godine. a posle razvoda, Bora se iselio iz njihovog zajedničkog stana u Ulici 27. marta. Zanimljivo je da je Dragana bila na koncertu Riblje čorbe 10. marta 2007. u Beogradskoj areni, ali nije htela da uzme karte za ložu, već je koncert pratila iz publike.

Draganu Đorđević ukućani su pronašli oko 17 časova 23. marta 2007. u besvesnom stanju. Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali nažalost lekari su mogli samo da kostatuju smrt, prouzrokovanu velikom dozom lekova. Draganino beživotno telo u kovčegu te noći oko 20 časova izneto je iz zgrade u Ulici 27. marta gde je živela sa decom.

republika.rs

Bora Đorđević

Iako su mnogi smatrali da je Dragan izvršila samoubistvo, njena smrt je proglašena za prirodnu, a Bora, koji nikada nije pričao o ovoj temi je samo jednom rečenicom prokomentarisao ovaj tragičan događaj.

- Nije izvršila samoubistvo, nego je preterala sa lekovima - - kratko je rekao Bora svojevremeno.

Draganine komšije su tada za medije iznosile razne priče, poput onih da je Dragana uvek bila raspoložena i da ništa nije slutilo na tragediju, pa sve do toga da je bila razočarana Borinom odlukom da se proda stan u kojem je ona živela sa decom.

- Draganu znam otkada su se doselili. Važila je za kulturnu i dobru ženu, ali jako ljubomornu. Na žalost, od kada su se razveli često sam je viđala uplakanu i tužnu. Nije krila da joj je teško, ali tvrdila je da će to prebroditi. Ima decu za koju treba da živi - rekla je jedna komšinica.

Tadašnji menadžer Riblje čorbe je za medije izjavio da je Bora šokiran Draganinom smrću.

- Bora je u svojoj kući sa decom. U šoku je. Sedi i gleda u prazno. Dragana je bila njegova definitivna ljubav. Pa, za nju je napisao više od 90 odsto svojih pesama! 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)