Zanimljivosti

POČINJE NAJKONTROVERZNIJE KRALJEVSKO VENČANJE DOSAD: Princeza stupa u brak sa šamanom koji tvrdi da je VASKRSNUO

Sve je spremno za veliko slavlje.

30.08.2024 12:05

POČINJE NAJKONTROVERZNIJE KRALJEVSKO VENČANJE DOSAD: Princeza stupa u brak sa šamanom koji tvrdi da je VASKRSNUO
MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Povodom venčanja norveške princeze Marte Luiz i njenog partnera Dureka Vereta, koje će se održati ovog vikenda, počela je priprema za veliko slavlje. Iako je njihova veza izazvala mnoge kontroverze i kritike, par je odlučan da proslavi svoju ljubav na tradicionalan način.

FOTO: Profimedia

Venčanje Dureka i Marte biće za vikend


Princeza Marta je postala poznata javnosti ne samo po svom kraljevskom poreklu, već i po svojim duhovnim uverenjima. Nakon što je objavila svoju vezu sa Durekom, mnogi su je kritikovali zbog toga što je javno iznela svoja duhovna uverenja. Ona tvrdi da je vidovita i vodila je školu gde je učila kako "stvarati čuda" i razgovarati s anđelima. Iako je zbog toga dobila mnogo kritika, princeza je odlučna u svojim uverenjima.

Skandalozna veza

Veza princeze i Dureka Verete izazvala je mnoge kontroverze u Norveškoj. Mnogi smatraju da on iznosi vrlo čudne tvrdnje i da postoje važne kulturološke razlike između njega i norveškog društva. Ipak, princeza je odlučna u svom izboru partnera i spremna je da proslavi svoju ljubav uprkos kritikama.

Ceremonija venčanja ovog vikenda biće tradicionalnija, u skladu s liturgijom venčanja Norveške crkve. Stotine gostiju će prisustvovati ovom događaju, koji će se održati u zapadnoj Norveškoj. Par je planirao različite aktivnosti za svoje goste, uključujući ručak na brodu uz predivne planine i slapove.

Princeza je bila udata za pokojnog pisca i umetnika Arija Behna, s kojim ima tri ćerke. Nakon razvoda, princeza je izgubila svoju počasnu titulu "Njeno kraljevsko visočanstvo" kako bi mogla da započne sopstveni posao. Njeno angažovanje u alternativnim tretmanima je takođe izazvalo mnoge kontroverze u Norveškoj.

- Za one od vas koji osećaju potrebu da kritikuju: Smirite se. Nije na vama da birate umesto mene ili da sudite o meni. Šaman Durek je samo čovek s kojim volim da provodim vreme i koji me ispunjava - napisala je tada, prenosi Jutarnji.hr.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)