Zanimljivosti

PRINC HARI OTVARA FAKULTET! Svoj je napustio da bi radio na farmi, sada će se baviti samo JEDNOM temom

Postoji razlog za ovu odluku.

27.08.2024 09:20

PRINC HARI OTVARA FAKULTET! Svoj je napustio da bi radio na farmi, sada će se baviti samo JEDNOM temom
Shutterstock

Princ Hari i princ Vilijam su pohađali školu Iton privatnu ustanovu (koledž). Hari je napustio pet godina kasnije sa dva položena napredna nivoa i uzeo je godinu dana pauze. Radio je na ovčarskoj farmi, a kasnije se bavio dobrotvornim radom. Akademski uspeh nije bio jača strana za princa Harija, koji se mučio na koledžu – imao je sa D iz geografije i B iz umetnosti, na kraju krajeva. 

Danas, vojvoda od Saseksa je deo tima koji ostvara sopstveni univerzitet za motivatore, a koji će se ticati mentalnog zdravlja. Hari je treći koji bi upravljao američkom platformom za treniranje da bi bio "glavni službenik za uticaj" u kompaniji sa prijavljenom platom većom od milion dolara u martu 2021. i da bi se dogovorio za preventivnu mentalnu kondiciju.

U novim dokumentima, kompanija sa sedištem u San Francisku se prijavila Kancelariji za patente i žigove SAD da registruje svoju ideju za bolji univerzitet. U pitanju je tema o kojoj se vojvoda ne stidi da priča. On je pre tri godine govorio kako je britanska štampa stvorila toksično okruženje što je ostavilo posledice po njegovo zdravlje, navodi Daily Mail.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kakav je u školi bio princ Hari

U Kordenovoj emisiji The Late Late Show, snimljenoj pre nego što je potvrđeno da Hari i Megan neće nastaviti kraljevske dužnosti, njega su pitali o odluci da se povuče sa kraljevskih dužnosti, a princ Hari je insistirao na tome da "nikada nije odlazio" i da se "povukao, a ne odstupio".

- Kao što su mnogi mogli da primete, stvoreno je zaista teško okruženje. Svi znamo kakva može da bude britanska štampa. I to je uništilo moje mentalno zdravlje. Govorio sam sebi - ovo je otrovno - rekao je princ Hari, navodi BBC.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)