Zanimljivosti

UJAK UMRO, A HARI NEĆE DOĆI NA SAHRANU: Uprkos njegovom trudu kraljevska porodica slavi ovu odluku

Vojvoda od Saseksa je odluku doneo iz straha za bezbednost svoje supruge.

14.08.2024 18:25

UJAK UMRO, A HARI NEĆE DOĆI NA SAHRANU: Uprkos njegovom trudu kraljevska porodica slavi ovu odluku
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl ipak neće doći na sahranu njegovog ujaka lorda Roberta Felouzu, zeta princeze Dajane koji je bio privatni sekretar pokojne kraljice Elizabete II od 1990. do 1999.

Lord Felouz je preminuo prošlog meseca u 82. godini, a njegova smrt je pogodila Harija i njegovog brata Vilijama koji su bili vezani za njega.

Voljeni ujak 

Nakon smrti lorda Felouza britanski mediji su spekulisali da će na njegovu sahranu doći princ Hari sa suprugom Megan iz SAD. Mnogi u Velikoj Britaniji su strepeli od mogućeg susreta zavađene braće nakon objavljivanja Harijevih memoara "Rezervni" (Sopare) u kojima je otkrio detalj sukoba sa starijim bratom.

Kako piše britanski The Sun, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su dugo razmišljali da li da otputuju u Britaniju na sahranu ili ne, ali su na kraju odustali od puta. Razlog je Harijeva zabrinutost za bezbednost njegove supruge nakon što im je britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova ukinulo 24 - časovnu zaštitu posle njhovog odstupanja sa kraljevskih dužnosti. 

 

 

Lord Robert gotovo punu deceniju bio je čovek od najvećeg poverenja britanske kraljice i pomogao joj u najtežim trenucima za kraljevsku porodicu.

Na dužnost je stupio u nagorem periodu za kraljevsku porodicu u jeku žestokih svađa princa Čarlsa i Dajane, razvoda princa Endrju od Sare Ferguson, razvoda princeze Ane, ali i uništenja zamaka Vindzor u požaru.

Sam lord Felouz našao se u epicentru skandala 1997. kad ga je vlasnika Harodsa  Mohameda al Fajeda optužio da stoji iza Dajanine saobraćajne nesreće u avgustu 1997. godine kad je poginula. 

Umesto na sahranu voljenog ujaka za koga su, kako se tvrdi, prinčevi bili izuzetno vezani, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa posetiće Kolumbiju. Planirano je da posete prestonicu Bogotu i pacifičke regione Kartahenu i Kali. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa u Kolumbiji će prisustvovati konferenciji o tome kako zaustaviti nasilju nad decom.

Profimedia

Princ Hari i Megan Markl bili su u neformalnoj poseti Nigeriji

 

Kako naglašava The Sun biće ovo druga "lažna kraljevska turneja“ Harija i Megan nakon njihovog borvka u Nigeriji u maju gde su proveli tri dana razgovarajući sa lokalnim stanovništvom i liderima. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)