Zanimljivosti

POLUSESTRA SPREMA NOVU VELIKU TUŽBU ZA MEGAN MARKL: Vojvotkinja joj uništila život, sad je vreme da joj se to i naplati!

Samanta se naoružala "informacijama" i sprema novi napad na svoju polusestru.

06.08.2024 10:56

POLUSESTRA SPREMA NOVU VELIKU TUŽBU ZA MEGAN MARKL: Vojvotkinja joj uništila život, sad je vreme da joj se to i naplati!
JLPPA / Bestimage / Profimedia, Tanjug/AP

Polusestra Megan Markl, Samanta pokrenula je novu pravnu borbu da tuži vojvotkinju za klevetu, tvrdeći da ju je prikazala na način zbog kojeg je nesposobna da radi. Ova 59-godišnjakinja se žalila na sudsku presudu kojom se odbija njena tvrdnja da ju je Megan rekla da je "lažljivica, rasista, željna slave".

Samanta tvrdi da je njena sestra Megan Markl nije poznavala dok su odrastale i da je sada uništila njen imidž "javno i na globalnom nivou", prema sudskim dokumentima do kojih je došao The Sun.

- Postigla je to da Samanta Markl ne može da radi, pa čak ni da uživa u najobičnijim aktivnostima, poput odlaska u prodavnicu, bez uznemiravanja, nastavlja se u dokumentu.

Prva tužba za Megan Markl odbačena

Ali slučaj, koji se vrti oko komentara datih tokom zloglasnog intervjua princa Harija i Megan sa Oprom Vinfri 2021. i u TV seriji Hari i Megan u decembru 2022. godine, prethodno je pozvan da bude odbačen. U martu je sudija Floride Šarlin Edvards Hanivel rekla da je Samanta nije identifikovala nijednu izjavu koja bi mogla da potkrepi tužbu za klevetu.

 

Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Odbačena tužba za Megan Markl, ali Samanta ne odustaje

Tužba je odbačena sa predrasudama, što znači da se ne može jednostavno ponovo podneti, ali je Samantin pravni tim bio odlučan da tu odluku poništi. U dokumentima, koji su podneti sudu na Floridi, navodi se da je Samanta prikazana kao osoba "koja želi da naudi Megan i da iskoristi tu štetu".

Njeni advokati sada tvrde da sudija Hanivel nije uzela u obzir impliciranu klevetu koja je nastala izostavljanjem činjenica. Martovska odluka poštedela je Megan suđenja koje je trebalo da se održi na sudu u Tampi u novembru.

Samanta tražila novac od Megan Markl

Samantha je tražila najmanje 75.000 dolara za klevetu i klevetu koja implicira da je Megan sugerisala Opri da je odrasla kao jedino dete. Megan je takođe rekla da je Samanta promenila ime u Markl tek nakon što je počela da izlazi sa Harijem.

Prema Samanti, Megan je iznela slične tvrdnje u Netflix seriji i optužbe su je podvrgle "poniženju, sramoti i mržnji u svetskim razmerama".

Samanta nije uspela da "uverljivo utvrdi da se uopšte radi o kleveti", rekla je sudija. Sudija je primetila da su Meganini komentari o njenom detinjstvu "samo mišljenje" da nije imala bliski odnos sa Samantom, svojom polusestrom sa kojom deli oca.

Youtube-World News, Tanjug/AP

Samanta je rešila da naplati Megan Markl za svu "nepravdu"

Sudija Hanivel je rekla da je Samantina tvrdnja da je Megan "implicirala da je (ona) lažljiva i da traži slavu" bila "nepravilna pogrešna karakterizacija" onoga što je vojvotkinja rekla. Osvrćući se na Meganinu izjavu da je Samanta promenila ime iz Rasmusen, svoje udato ime, nazad u Markl nakon što je vojvotkinja počela da izlazi sa Harijem, sudija je rekla da je "u suštini tačna".

U svom zaključku, sudija Hanivel je napisala: "Tvrdnje tužilje će biti odbačene sa predrasudama, pošto ona nije uspela da identifikuje nijednu izjavu koja bi mogla da potkrepi tužbu za klevetu ili klevetu po implikacijama do ovog trenutka, njenog trećeg pokušaja da izmeni svoju tužbu, bilo u knjizi Finding Freedom, Netflix seriji Hari i Megan, ili u jednočasovnom televizijskom intervjuu CBS-a o optuženom i njenom mužu."

Kejt Midlton bila pozvana da svedoči u tužbi za Megan Markl

Samanta je takođe planirala da zatraži od Kejt Midlton izjavu svedoka pre nego što je princeza od Velsa otkrila da ima rak.

Ali ona je naglasila da je Kejtin "oporavak od raka prioritet".

- Mislim da je važno da svi znaju da je to uradio moj advokat pre nego što je iko bio svestan njenih zdravstvenih problema, rekla je Samanta bivšem voditelju GB News-a, Denu Vutonu.

James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Samanta je želela da Kejt Midlton svedoči protiv Megan Markl

Dana 18. marta, Samantin advokat, Piter Tiktin, rekao je Vutonu tokom epizode ​​njegovog onlajn tok šoua Outspoken da se oseća kao da će princeza moći da pruži korisnu izjavu svedoka na suđenju.

- Osećao sam da bi Ketrin mogla da baci neko veoma važno svetlo da baci na ono što se dogodilo jer očigledno nešto zaista nije u redu između njih dve, rekao je on.

Samanta je uložila svoju novu i potencijalno konačnu žalbu samo dva dana nakon što je Megan proslavila 43. rođendan. Njeni advokati će zatražiti usmenu raspravu, ali datum još nije potvrđen.

Novi udarac za Megan Markl nakon svežeg intervjua

Novi udarac za vojvotkinju dolazi nakon što se pojavila na CBS News Sunday Morning kada je otkrila svoje samoubilačke misli i osećanja kojima je bila izložena kao član kraljevske porodice.

CBS / Planet / Profimedia

I sve zbog novog intervjua Megan Markl i princa Harija

Zvezda serije "Suits" (Odela) prvi put je opisala takva osećanja u martu 2021. godine, kada je rekla Opri Vinfri da "jednostavno ne želi više da bude živa" zbog zlostavljanja koje trpi na internetu.

Ovog puta, Markle je rekla voditeljki Džejn Poli kako se nada da će njena iskrenost pomoći mladima širom sveta da se snađu u sličnim osećanjima nakon surfovanja internetom.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)