Zanimljivosti

"SVE ŠTO KAŽEM O PORODICI REZULTIRA ZLOUPOTREBAMA" Hari ih je tužio, zbog ovoga najmiliji beže od njega - novi detalji

Rešio je da stane na put svim pričama.

25.07.2024 14:30

"SVE ŠTO KAŽEM O PORODICI REZULTIRA ZLOUPOTREBAMA" Hari ih je tužio, zbog ovoga najmiliji beže od njega - novi detalji
FOTO: Dominic Lipinski / AP

Princ Hari je otkrio šta je doprinelo razdoru u kraljevskoj porodici. Vojvoda od Saseksa (39) okrivio je svoje pravne bitke sa britanskim tabloidima za pogoršanje odnosa, dodajući da je ulje na vatru bilo to što je njegova porodica nespremna da se suočava sa novinarima, i kao krajnje bori sa njima.

- Mislim da je to svakako centralni deo toga - rekao je Hari u okviru novog dokumentarnog filma Tabloids On Trial na ITV-u.

- Ali na to pitanje je teško odgovoriti, jer sve što kažem o svojoj porodici rezultira poplavom zloupotreba iz medija - dodao je on.

Novi dokumentarni film koji traje sat vremena fokusira se na skandal hakovanja telefona iz 2011. godine, kao i na više tužbi koje je Hari pokrenuo protiv izdavača poslednjih godina.

- Jasno sam stavio do znanja da je to nešto što treba da se uradi, bilo bi lepo kada bismo to mogli da uradimo kao porodica - tvrdi on, piše New York Post.

- Verujem da kada ste u javnosti, to su stvari koje treba da radimo za opšte dobro. Ovo radim iz svojih razloga. Mislim da je sve što se odigralo pokazalo ljudima šta je istina - nastavio je on, dodajući da ga je i nedostatak akcije njegove porodice obeshrabrio.

Tanjug/AP

Princ Hari tužio novinare

Ipak, on ne odustaje.

- Za mene se misija nastavlja, ali da, izazvala je deo raskola - dodao je on.

Princ, koji je napustio kraljevski život 2020. i preselio se u SAD sa suprugom Megan Markl, dobio je nagradu od 180.700 dolara u decembru 2023. nakon što je Visoki sud u Londonu presudio da je žrtva hakovanja telefona i drugih ilegalnih informacija koje su novinari prikupljali u britanskim novinama. Hari - koji je postao prvi visoki britanski kraljevski član u 130 godina koji je svedočio na sudu kada se pojavio kao ključni svedok na suđenju u junu 2023. - tužio je novine Mirror Group, izdavača Daily Mirror-a, Sunday Mirror-a i Sunday People 2019. godine.

Rekao je da je bio na "meti" priča od 1996. godine i da je više od 140 priča koje su se pojavile u  novinama rezultat nezakonitog prikupljanja informacija, iako je suđenje razmatralo samo 33 od njih.

Prošlog meseca, vojvoda je optužen za "namerno uništavanje" potencijalnih dokaza u svojoj tužbi za hakovanje telefona protiv izdavača The Sun-a.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)