Zanimljivosti

ŽIVEO JE SA DVE ŽENE - AFERE I SKANDALI ALENA DELONA: Imao je buran ljubavni život - a voleo je samo jednu

Slavni glumac iza sebe ostavio troje zvanične dece i jednog sina koga nikad nije priznao

18.08.2024 10:02

ŽIVEO JE SA DVE ŽENE - AFERE I SKANDALI ALENA DELONA: Imao je buran ljubavni život - a voleo je samo jednu
Photo by Arthur Mola/Invision/AP

Francuski glumac Alen Delon preminuo je jutros u 89. godini, potvrdila su njegova deca. Jedan od poslednjih glumaca zlatne ere evropskog filma umro je praćen kontroverzama i svađom njegove dece oko naslestva. Čitav njegov život bio je isprepletan skandalima, aferama i kontroverzama iz kojih je uvek uspevao da se izvuče neoštećen. I naravno lepim ženama koje je voleo i koje su volele njega. 

Lepotan i zavodnik

Kako je jednom prilikom ispričao sam Delon, u svet filma ušao je sasvim slučajno zahvaljujući prijateljici i glumici Brižit Uber koja ga je dovela na Kansi festival. Lovac na talente ga je primetio, nagovorio ga je da potpiše ugovor, nauči engleski i proslavio se već sa  prvim filmom. 

Sa čelično plavim očima i tamnom kosom postao je sinonim muške lepote, a žene su nemilice padale na kolena pred njim. Nakon uloge u komediji "Women are weak" otvorila su mu se vrata Holivuda, a on postaje svetska zvezda. 

 

 

Prva velika ljubav Delona bila je tada već poznata glumica Romi Šnajder koju je upoznao na snimanju filma "Kristin". Strast sa ekrana preneli su u stvaran život, a francuska štampa ih je zvala "les amants magnifikues“ (veličanstveni ljubavnici) zbog njihove strastvene i burne veze. Paparaci su ih nemilosrdno progonili, anjihovoj vezi se protivila Romina porodica. Sve to uticalo da posle pet godina ipak rastanu. 

Lepotan kao što je bio Delon ubrzo se utešio sa nemačkom glumicom, pevačicom i manekenkom Niko.  Kratkotrajna avantura završila se njenom trudnoćom, ona je rodila sina ali ga Alen nikad nije priznao. Da je Kristijan ipak njegovo dete postalo je jasno kad su Delonovi roditelji preuzeli brigu o njemu. On je kasnije pokušao da tuži glumca kako bi ga naterao da ga prizna za sina, ali uzalud. 

Brak i prevare 

Godine 1963. Delon je upoznao mladu razvedenu Fransin Kanovas, profesionalnu manekenku koja jer bila poznata pod imenom kao Natali Barthelemi. Alen je izgubio glavu za ovom lepoticom i javno su obelodanili svoju veridbu na konferenciji za medije. 

Paralelno sa vezom sa Natali Delon je održavao i romansu sa Marisom Mel, ali se 1964. ipak oženio Natali koja je bila trudna, a njihov sin Entoni Delon se rodio 30. septembra 1964. godine.

 

 

Mnogo godina kasnije Natali je otkrila da je Delonova ljubav prema Romi Šnajder ostala konstantno prisutna u njihovoj vezi, da je on tokom čitavog braka zapravo patio za Šnajder. Iako u braku Delon je varao ženu sa brojnim ljubavnicama, između ostalog i sa glumicama En-Margret i Lanom Vud. Natali i Alen su se zvanično razveli u februaru 1969. godine

U avgustu 1968. godine, tokom snimanja filma "La Piscine" , Delon je upoznao francusku glumicu Mirej Dark s kojom je započeo vezu. Ubrzo je u njihov krevet i život upala plsačica Madli Bami, pa su godinama živeli u ljubavnom trouglu sve dok Madli nije izašla iz te priče. Njihov ljubavni trougao poslužio je kao inspiracija za film "The Love Mates" u kome je Delon praktično klumio sebe. 

 

 

Poznatstvo sa holandskim modelom Rozali van Bremen 1987. donelo mu je novu ljubav, a ona mu je rodila dvoje dece: Anušku Delon i Alena-Fabijena Delona. Rastali su se 2001. godine. nakon toga se manje znalo o ljubavnom životu francuskog zavodnika, ali oni koji su gapoznavali kažu da je umeo da šarmira žene do poslednjeg dana. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)