Zanimljivosti

ALEN DELON JE BIO ZAVODNIK BEZ PREMCA: Bićete zapanjeni kako danas izgleda čuveni francuski glumac! (FOTO)

Od nekadašnjeg lepotana nije ostalo ništa.

31.01.2024 21:30

ALEN DELON JE BIO ZAVODNIK BEZ PREMCA: Bićete zapanjeni kako danas izgleda čuveni francuski glumac! (FOTO)
NANA PRODUCTIONS / Sipa Press / Profimedia

Čuveni francuski glumac Alen Delon (88) bio je zavodnik bez premca šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Sa čelično plavim očima zavodio je sa filmskog platna, a njegovoj lepoti nije mogla da odoli ni jedna žena. 

Danas u devetoj deceniji života od nekadašnjeg zavodnika nije ostalo ništa. O tome svedoče i retke fotografije vremešnog Delona koje se povremeno mogu videti po svetskim medijima.

Valery HACHE / AFP / Profimedia

Alen Delon danas je gotovo neprepoznatljiv

Brojni skandali

Alen Delon rođen nje u bogatom predgrađu Pariza  8. novembar 1935. godine, a njegovi roditelji su se razveli kad je imao četiri godine. Pohađao je katolički internat, prvu od nekoliko škola iz kojih je izbačen zbog neposlušnog ponašanja.

Školu je napustio sa 14 godina i kratko je radio u mesari svog očuha, nakon čega se prijavio u francusku mornaricu sa 17 godina i u vojci je bio tri godine. Prvu ulogu na filmu imao je 1957. ali mu je planetarnu slavu donela rola u ostvarenju "Roko i njegova braća“ Lukina Viskontija iz 1960.

Delonov uspeh ka vrhu pratli su brojni skandali. Tako je 1968. bio je optužen za ubistvo svog telohranitelja Stevana Markovića, ali je optužba odbačena. Zahvaljujući svom upečatljivom izgledu i prodornim plavim očima jedno vreme je radio u Holivudu.

I dok su njegovi flmovi bili hit u Francuskoj na američlkim blagajnama se nije proslavio zbog čega se i vratio u Francusku. Dobitnik je brojnih priznanja, između ostalih i nagrade Cezar za najboljeg glumca 1985. godine. Njegov privatni život bio je buran iako je pred matičara zvanično stao dva puta: sa Natali Delon je bio u braku 4 godine do njene smrti, a potom i sa Rozali van Bremen.

Ima troje dece Entoni, Anuška i Alen-Fabijen Delon s kojima se već godinama svađa, posebno nakon što je doživeo moždani udar 2019. nakon čega se potpuno povukao iz javnosti, pa se njegove sadašnje slike vrlo retko pojavljuju u medijima.

On živi na velikom imanju 140 kilometara udaljenom od Pariza, a kako se navodi,  odnosi njihove dece "zagorčavaju" mu život, jer ga optužuju da je izgubio "moć rasuđivanja".

Njegova bivša partnerka Hiromi Rolin rekla je kako se glumac nalazi u "životnoj opasnosti" zbog dece, a oni pak tvrde da drugi ljudi pokušavaju da se okoriste o njihovog oca. Čak i njegova deca se međusobno tužakaju po sudovima što samo dodatno zagorčava starost nekadašanjeg zavodnika.

Kako pišu francuski mediji, sud je dodelio Delonu staratelja koji će ga pratiti u obavljanju brojnih poslova u svakodnevnom životu, u biranju lekara i praćenju njegovog zdravstvenog stanja.
Do ove odluke je došlo nakon mnogobrojnih međusobnih optužbi u javnosti dece slavnog glumca posle čega su reagovali advokati Alena Delona i zatražili da bude stavljen pod sudsku zaštitu.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)