Zanimljivosti

RODITELJI GA NAPUSTILI, OČUH GA ZLOSTAVLJAO: Glumčev život obojen je nasiljem, preminuo je u 50. godini zbog pogrešne terapije(FOTO)

Velikan Holivuda vodio je bitke do poslednjeg dana.

07.01.2024 16:30

RODITELJI GA NAPUSTILI, OČUH GA ZLOSTAVLJAO: Glumčev život obojen je nasiljem, preminuo je u 50. godini zbog pogrešne terapije(FOTO)
Credit: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Stiv Mekvin, rođen kao Terens Stiven Mekvin 24. marta 1930. u Bič Grovu u Indijani, uspeo je da postane jedna od najvećih zvezda Holivuda, poznat po ulogama u ikoničnim filmovima poput "Bulit" i "Le Man". Međutim, njegov lični život obeležile su borbe i tragedije koje su na kraju dovele do njegove prerane smrti 1980. godine u 50. godini života.

Turbulentno detinjstvo i rane godine odraslosti

Mekvinovo rano detinjstvo bilo je obeleženo napuštanjem i teškoćama. Njegov otac Vilijam, napustio ga je kada je imao samo nekoliko meseci, a majka Džulija En, poverila ga je starateljstvu svojih roditelja u Misuriju nakon što se ponovo udala. Odrastajući, Mekvin je doživeo fizičko zlostavljanje od svog očuha, što ga je dovelo do buntovne faze i uključenosti u sitne kriminalne aktivnosti. Nakon turbulentnog odrastanja, konačno je pronašao put do Njujorka, gde se bavio glumom nakon što ga je inspirisala koleginica glumica koja ga je podržala da pohađa Neighborhood Playhouse.

 

 

Uspon do slave i lične borbe

Mekvinov uspon do slave u Holivudu pratio je lični nemir. Iza fasade harizmatične i enigmatične javne ličnosti krio se privatni život obeležen zavisnošću od droga i optužbama za nasilje u porodici. Njegovi burni odnosi, uključujući brakove sa Niel Adams i Ali MaGrav, bili su obeleženi izveštajima o zlostavljanju. Čak i dok se borio sa sopstvenim demonima, Mekvin se suočio sa teškom zdravstvenom krizom kao posledice izloženosti azbestu tokom svog vremena u marincima.

Potraga za alternativnim tretmanima

Nakon što mu je postavljena teška dijagnoza, Mekvin je tražio nekonvencionalne tretmane za svoj kancer, uključujući kontroverzni režim Vilijama D. Kelija diskreditovanog ortodonta. Uprkos skepticizmu glavnih medicinskih stručnjaka, Mekvin je nastavio sa alternativnim terapijama u Meksiku, gde je prošao kroz režim vitamina, masaža i nekonvencionalnih tretmana u očajničkom pokušaju da se izbori sa svojom bolešću, piše Dnevnik.hr

 

 

Poslednji dani

U sumrak svog života, Mekvinova borba sa kancerom postala je javna vest, razbijajući iluziju nepobedivog ikone Holivuda. Njegov poslednji javni nastup, obeležen iscrpljenom figurom i naduvenim stomakom, bio je dirljiv podsetnik na njegovu smrtnost. Iako je postojao kratak trenutak nade nakon rizične operacije u Meksiku, Mekvinovo stanje se brzo pogoršalo, što je dovelo do njegove smrti.

Nasleđe Stiva Mekvina i dalje traje kao svedočanstvo o složenostima slave i krhkosti života. Njegovi filmski doprinosi i dalje fasciniraju publiku, dok njegove lične borbe služe kao opomena o čoveku iza fasade slavnih ličnosti.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)