Zanimljivosti

ANDREJ JE PROMENIO POL, DANAS JE POZNATA GLUMICA I MANEKENKA: Nosi žensko ime i nikada je ne biste prepoznali (FOTO)

U javnosti je postala poznata kao androgeni model na revijama popularnih kreatora.

15.08.2024 22:24

ANDREJ JE PROMENIO POL, DANAS JE POZNATA GLUMICA I MANEKENKA: Nosi žensko ime i nikada je ne biste prepoznali (FOTO)
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Rođena u Tuzli 1991. godine, Andreja Pejić je svojim neospornim talentom i harizmom osvojila modni svet pre nego što je 2014. godine odlučila da promeni pol. Sa samo 13 godina, Andreja je sa porodicom napustila Bosnu i preselila se u Australiju, gde je kasnije otkrila svoju strast prema modi.

Nakon završene škole, Andreja je radila u lancu brze hrane kada ju je primetio modni agent i otvorio vrata sveta mode koji je bio očaran njenom pojavom. Brzo je postala omiljeno lice na revijama Žana Pola Gotjea, noseći kako mušku, tako i žensku odeću. Uskoro je postala jedan od najpoznatijih modela na svetu, plasirajući se na 18. mesto liste najboljih 50 modela sveta prema MODELS.com.

Godine 2013, Andreja je hrabro odlučila da javno progovori o svojoj promeni pola, suočavajući se sa brojnim predrasudama i izazovima. Ipak, njena odluka da se podvrgne zahvatu promene pola nije je sprečila da nastavi da ostvaruje uspehe i bude inspiracija mnogima.

Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Ovako danas izgleda Andreja Pejić


Nakon uspešne karijere kao model, Andreja se okrenula glumi, ostvarujući zapaženu ulogu u filmu "Dalíland". Njena uloga francuske pevačice Amande Lir, bliske prijateljice Salvadora Dalija, pokazala je njen neosporni talenat i harizmu i potvrdila da je njen talenat mnogostran.

Iako se manje bavi manekenstvom danas, Andreja ostaje aktuelna i angažovana u raznim projektima. Njena autentičnost, hrabrost i talent su je učinili ikonom koja inspiriše mnoge širom sveta.

Zanimljivo je da je Andreja prošla kroz transformaciju boje kose, od plave do svoje prirodne smeđe boje, pokazujući da je njena unutrašnja i spoljašnja lepota nešto posebno, piše Stil.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)