Zanimljivosti

KEJT MIDLTON JE JAČA OD VILIJAMA I TO ĆE SVIMA DOKAZATI: Kraljevski stručnjak otkriva detalje njene borbe - ovo se nije znalo

To sugeriše da je njeno zdravlje sve bolje.

12.08.2024 15:49

KEJT MIDLTON JE JAČA OD VILIJAMA I TO ĆE SVIMA DOKAZATI: Kraljevski stručnjak otkriva detalje njene borbe - ovo se nije znalo
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia Slično

Povratak Kejt Midlton na javne dužnosti sve je izvesniji. Kako tvrdi poznavalac prilika u kraljevskoj porodici Fil Dampijer, Kejt je čelično jezgro same porodice i verovatno će se već od jeseni vratiti na redovne dužnosti. To sugeriše da je njeno zdravstveno stanje sve bolje i stabilnije, kao i da se uspešno nosi s preventivnom hemioterapijom, koja joj je prepisana nakon što je otkriveno da ima rak.

Najjača u porodici 

Posle gotovo osam meseci neizvesnosti i dva pojavljivanja u javnosti - na proslavi Trooping the Color i na Vimbldonu, Kejt se trenutno sa porodicom odmara na velelepnom seoskom imanju u Škotskoj. 

Kako je za San objasnio Dampijer, očigledno je da je princeza od Velsa mnogo bolje.

- Veoma je dobar znak da smo videli Kejt dva puta poslednjih nedelja - pre svega na Trooping the Color, a zatim na Vimbldonu, što znači da se oseća mnogo bolje. To ukazuje da lečenje ima efekta i da će se na kraljevske dužnosti vratiti već narednog meseca. Verovatno će se na dužnosti vraćati postepeno, ali će njeno pojavljivanje prvenstveno zavisiti od saveta lekara - kazao je on.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princeza Kejt Midlton sa porodicom na proslavi Trooping the Color

Dampier smatra da je Kejt najjača u kraljevskoj porodici, mnogo jača od svog supruga Vilijama.

- Mislim da Kejt ima neverovatnu snagu i čvrst karakter, pomalo me podseća na princa Filipa. Kao da je satkana od čelika! Bolest ju je ojačala na mnogo načina, a verujem da je uz nju i princ Vilijam postao snažniji. Ona želi da njena deca znaju da je ona dobro i suguran sam da se ta njena snaga širi i na Vilijama i na njihovu decu - dodao je Dempier. 

Velelepni zamak u Škotskoj

Kejt se sa porodicom odmara u velelepnom zamku u Balmoru u Škotskoj koji je deo ogromnog imanja koje se prostire na 50.000 hetara i u privatnom je vlasništvu kraljevske porodice. Pored glavnog zamka koji je garađen krajem 19. veka na imanju se nalazi još 150 zgrada za najrazličitije namene. 

Pored Kejt i Vilijama sa decom na imanju će boraviti i britanski monarh sa suprugom, što je prilika da porodica provedete neko kvalitetno vreme sa kraljem Čarlsom, kraljicom Kamilom i drugim članovima kraljevske porodice.

Kejt je sredinom januara operisala stomak kad su joj otkrivene karcenogene promene. Sredinom marta ona je objavila da boluje od raka i da po savetu lekara primapreventivnu hemoterapiju. O bolesti je više puta javno govorila što je presedan u kraljevskoj porodici gde se do sad uvek krilo ako je neko od članova bolestan. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)