Zanimljivosti

ILI JE MRZE IZ DNA DUŠE ILI LJUBE TLO KOJIM HODA: Bacila je svet U TRANS, a sad su zbog dojave o bombi - Srbi u suzama

Otkazani su koncerti Tejlor Svift u Beču - i nastao je haos među fanovima.

08.08.2024 12:20

ILI JE MRZE IZ DNA DUŠE ILI LJUBE TLO KOJIM HODA: Bacila je svet U TRANS, a sad su zbog dojave o bombi - Srbi u suzama
Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tri koncerta Tejlor Svift u Beču su otkazana ove nedelje nakon što su dvojica osumnjičenih uhapšena zbog navodne zavere za teroristički napad, saopštile su vlasti.

- Nemamo drugog izbora osim da otkažemo tri zakazane emisije radi bezbednosti svih. Sve karte će biti automatski vraćene, navodi se u poruci Barakude Music.

Otkazivanje koncerata Tejlor Svift dolazi nekoliko sati nakon što su vlasti objavile da je 19-godišnji austrijski državljanin uhapšen u sredu ujutro, a drugi osumnjičeni uhapšen popodne.

Osumnjičeni su se navodno izjasnili na internetu, rekao je na konferenciji za novinare Franc Ruf, generalni direktor za javnu bezbednost u Ministarstvu unutrašnjih poslova. 19-godišnji osumnjičeni se navodno početkom jula zakleo na vernost vođi Islamske države.

- Beč je bio meta njihovog planiranog napada, a 19-godišnji osumnjičeni se posebno fokusirao na bečki koncert, rekao je Ruf.

Naravno, mnogi fanovi širom Evrope su ostali u suzama, jer ova turneja je jedna o njenih najuspešnijih, a obožavaoci su punili arenu za arenom. "Sviftis", kako se nazivaju, sada čekaju I nadaju se novim datumima. Ali odakle takva pomama za devojkom koja ima svega 33 godine?

Ko je Tejlor Svift?

Tejlor Alison Svift rođena je 13. decembra 1989. godine u Ridingu, Pensilvanija, SAD. Od ranog detinjstva pokazivala je interesovanje za muziku, a sa samo 10 godina počela je da nastupa u lokalnim talent-show-ima. Sa 14 godina, njena porodica se preselila u Nešvil, Tenesi, kako bi podržali njen cilj da postane profesionalna muzičarka.

Tejlor Svift je potpisala ugovor sa Big Machine Records 2006. godine i izdala svoj istoimeni debi album. Album je postigao komercijalni uspeh i uključivao hit singl "Tim McGraw," koji je značajno doprineo njenom usponu u muzičkoj industriji. Njen drugi album, Fearless (2008), dodatno je učvrstio njen status u industriji i uključivao hitove poput "Love Story" i "You Belong with Me." Album je osvojio brojne nagrade, uključujući Grammy za Album godine.

Naredni albumi Svift uključuju Speak Now (2010), Red (2012), 1989 (2014), Reputation (2017), Lover (2019), Folklore (2020), i Evermore (2020). Svaki od ovih albuma pokazuje njen umetnički razvoj i promenu stila, od country muzike do pop i indie-folk zvuka. Album 1989 je označio njen potpuni prelazak na pop muziku i bio je komercijalno veoma uspešan.

Tejlor Svift je pop ikona 21. veka

Tejlor Svift je osvojila brojne nagrade tokom svoje karijere, uključujući 11 Grammy nagrada, i postala jedna od najprodavanijih muzičarki svih vremena. Njen rad je bio cenjen ne samo zbog komercijalnog uspeha već i zbog njenog uticaja na muziku i pop kulturu. Takođe je poznata po svojoj sposobnosti da piše pesme koje reflektuju njen lični život i odnose.

Mnogi joj zameraju upravo to što svoje privatne odnose, borbe i razloge za slomljeno srce često ume da pretoči u muziku, ali ipak, ta iskrenost je ono što je fanove osvojilo i nastavlja da ih osvaja godinama kasnije. Ipak, ova turneja u kojoj puni arenu za arenom širom sveta, je nešto čemu nije mogao da odoli ni princ Vilijam, a kamoli mnoge druge slavne zvezde. 

Tejlor, samo napred, kapa dole!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)