Zanimljivosti

ELIZABET TEJLOR UMALO DA AFERU SA BARTONOM PLATI GLAVOM: "Neću da te ubijem, previše si lepa!", pričao bi mi na nišanu!

Novi dokumentarac o glumačkoj ikoni je ugledao svetlost dana.

03.08.2024 21:40

ELIZABET TEJLOR UMALO DA AFERU SA BARTONOM PLATI GLAVOM: "Neću da te ubijem, previše si lepa!", pričao bi mi na nišanu!
Profimedia

Gledaoci su juče imali priliku da pogledaju dokumentarni film "Elizabet Tejlor: Izgubljene trake", koji je premijerno prikazan u Kanu. Iako se čini da je o njenom životu i karijeri, koja je trajala šest decenija, već sve rečeno, novi dokumentarac donosi sveže i nepoznate detalje.

HBO je tako 3. juna predstavio dokumentarni film koji pruža redak uvid u život slavne holivudske dive kroz njene sopstvene reči. Napravljen uz pristup ličnoj arhivi slika i videa, te od 70 sati novootkrivenih audio snimaka razgovora između Tejlor i njenog prijatelja, pokojnog novinara Ričarda Merimana, dokumentarac prati njen život još od ranog detinjstva.

Jezivi detalji braka sa Edijem Fišerom

Elizabet je najviše otkrila o svom kratkom braku sa pevačem Edijem Fišerom, koji opisuje kao pakao porodičnog zlostavljanja. Njihova romansa počela je nakon smrti njenog trećeg supruga Majka Toda u avionskoj nesreći 1958. godine. Liz je pronašla utehu u Fišeru, što je rezultiralo njegovim razvodom od Debi Rejnolds, velike prijateljice para.

 

 

- Edi je bio Majkov veliki prijatelj. To je bila jedina stvar koja nam je bila zajednička. Nikada nisam volela Edija. Bilo mi ga je žao. Ne sećam se mnogo o braku, osim da je to bila jedna velika, užasna greška. I to sam znala pre nego što sam se udala. Ali nisam znala kako da se izvučem iz toga. Edi bi noću sedeo i imao je pištolj. Svaki put kada bi zamalo okinuo, pomilovao bi me po ruci i rekao: "Neću da te ubijem, ne bih te upucao. Previše si lepa". Na kraju sam pobegla iz kuće, bila sam tako uplašena - istakla je glumica.

Afera sa Ričardom Bartonom stvorila paparace

Njena afera sa Ričardom Bartonom i razvod od Edija Fišera pokrenuli su "rađanje paparaca" koji su težili uništenju glamura.

- Ono što joj se desilo sa paparacima bilo je užasno. Bila je prva moderna slavna ličnost i bila je ponižena. Ali je kasnije shvatila da tu slavu može da iskoristi za dobro - istakla je rediteljka dokumentarca Nanet Burstajn, a o tome je pisao i People.

 

 

Iako je njena karijera, koja je počela dok je još bila devojčica, bila pod svetlima reflektora, Liz nije previše uživala u svojoj slavi.

- Ne volim slavu. Ne volim osećaj pripadanja javnosti, volim da budem glumica ili da pokušavam da budem glumica - rekla je Oskarovka.

Osvojila dva Oskara

Njena karijera bila je izložena osudi zbog njenih ljubavnih veza i izgleda, ali niko nije dovodio u pitanje njen status istinske holivudske kraljice. Liz je bila hrabra i ekscentrična u svojim izborima uloga, često se suočavajući sa neurozom i se*sualnom ljubomorom u svojim likovima.

 

 

Otvoreno je priznala da joj ne bi dali nagradu za film "Baterfild8" iz 1960, da nije skoro umrla od upale pluća neposredno pre Oskara. Njen drugi Oskar bio je zasluženiji za ulogu ljutite alkoholičarke Marte u filmu "Ko se boji Virdžinije Vulf?" (1966). Ta uloga joj je otvorila nove horizonte i omogućila da preuzme jednako divlje i neobične projekte.

Pokušala da se ubije

U novom dokumentarcu "Elizabet Tejlor: Izgubljene Trake," otkriveno je da je slavna glumica čak pokušala da se ubije. Iako film ne ulazi u detalje o razlozima njenog pokušaja samoubistva, poznato je da je Tejlorova imala buran život pun emocionalnih i fizičkih izazova.

 

 

Njeni brojni brakovi, uključujući njen strastveni i turbulentan odnos sa Ričardom Bartonom, kao i konstantni pritisak javnosti i medija, dodatno su doprineli njenom emocionalnom stanju. Dokumentarac pruža uvid u njene lične borbe, uključujući njene probleme sa zavisnošću i zdravljem, što je moglo doprineti njenom očaju u tim trenucima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)