Zanimljivosti

PRVE FOTOGRAFIJE POSLE 8 GODINA: Šutnula je čuvenog lepotana, a danas zrači u 9 deceniji! (FOTO)

Sa suprugom je slikana na ulicama Londona.

29.07.2024 16:50

PRVE FOTOGRAFIJE POSLE 8 GODINA: Šutnula je čuvenog lepotana, a danas zrači u 9 deceniji! (FOTO)
CARLO PONTI-MGM - Album / Album / Profimedia

Glumica i Oskarovka Džuli Kristi (84) svet je osvojila lepotom i ulogom Lare u legendarnom filmu "Dr Živago" (1965) Dejvida Lina. U karijeri je osvojila tri Oskara i sarađivala sa najpoznatijim glumicima tog vremena od Omar Šarifa do Vorena Bitija s kojim je bila u vezi.

Proglašeni su najlepšim parom na svetu, on je bio lud za njom, ali ga je bez pardona šutnula ne želeći da toleriše njegovo švrljanje. 

Srećna uz novinara

Biti nije mogao da je zaboravi pa joj je ponudio da zaigra u filmu "Crveni", koji je on režirao, producirao, napisao scenario i igrao glavnu mušku ulogu. Džuli je glatko odbila, pa je rola pripala Vorenovoj tadašnjoj devojci Dajen Kiton, ali je film posvetio – Džuli Kristi.

Lepa glumica nikad se nije uklapala u holivudski kliše, prihvatala je uloge koje su joj se dopadale i odbijala udvarače i najlepše muškarce svog vremena. Sreću je pronašla uz novinara Dankana Kembela s kojim živi od 1979. a nedavno je viđena nedavno u Londonu posle 8 godina koliko je niko nije znao gde je i šta se dešava s njom.

Fotografisana je kako se drži za ruke sa Dankanom, a nasmejana glumica i dalje je lepa i zrači šarmom u 9 deceniji života. Nosila košulju od svetlog teksasa, oko vrata crvenu maramu i tamno plave pantalone. Svoj stil je uskladila sa suprugom koji je nosio košuljom iste boje i materijala kao i ona. 

Mnogi su upredili njene fotografije od pre gotovo 10 godina kad se po ko zna koji put povukla iz javnosti i čini se da nije ostarila ni dana. 

- Holivud je bio protiv svega onoga što sam cenila i kako sam vaspitana.  Moja pokojna majka Rozmari bila je mudra, štedljiva i prilično stroga. Imala je svest o životnoj sredini čak i tada. Postojalo je toliko razloga da se udaljim od Holivuda - objasnila je jednom prilikom Džuli zašto se povukla iz sveta filma.

Daleko od Holivuda

Nakon što je započela porodični život s Kembelom napustila je Los Anđeles i preselila se na farmu u Velsu. U to vreme odbila je veliki broj glavnih uloga u holivudskim ostvarenjima, a glumice koje su ih prihvatile ove role sve odreda dobile Oskare za njih!

 

 

Jedno vreme stalno su ih zapitkivali kad će se venčati, ali bi Džuli samo odmahnula rukom. Datum venčanja nije poznat iako se spekuliše da su se venčali u njenoj rodnoj Indiji 2007.

– Udata sam već nekoliko godina. Ne verujte svemu što pročitate u novinama – rekla je tada Džuli.

Godinama je živela daleko od kamera, a onda je glumac i režiser Kenet Brana nagovorio da se vrati na film i to ulogom kraljice Gertrude u njegovoj verziji "Hamleta". Naredne godine igrala je u filmu u "Pre mraka", a taman kad su se reditelji ponadali da se vratila na filmsko platno ona je ponovo odbijala njihove ponude. 

Kako je jednom prilikom rekla - živela je život po svojim pravilima i nikad se nije pokajala zbog toga. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)