Zanimljivosti

MERILIN MONRO NA DANAŠNJI DAN PRONAĐENA MRTVA: Popila 40 tableta kojih nije bilo u želucu - da li je i Kenedi umešan?

Misterija o njenoj smrti nije razrešena već 62 godine.

04.08.2024 11:10

MERILIN MONRO NA DANAŠNJI DAN PRONAĐENA MRTVA: Popila 40 tableta kojih nije bilo u želucu - da li je i Kenedi umešan?
fine-art-images / akg-images / Profimedia

Prošlo je 62 godine otkako je svet ostao šokiran vešću o smrti legendarne i nikad prežaljene glumice Merilin Monro. Pravo ime joj je bilo Norma Džin, a pronađena je mrtva na današnji dan daleke 1962. godine. Njena smrt je do današnjih dana ostala obavijena velom misterije. Njeno beživotno telo je pronađeno u njenom domu u Los Anđelesu, a okolnosti smrti ostaju nejasne i pune intriga i dan danas.

 

 

Kućna pomoćnica Junis Marej i Merilin psihijatar Ralf Grinson pronašli su Monro nepomičnu u krevetu. Imala je samo 36 godina. Zvanično, uzrok smrti bilo je predoziranje tabletama, ali mnogi dokazi i dalje bacaju sumnju na tu verziju događaja.

Popila 40 tableta, a od njih ni traga

Istraga je pokazala da je Monro konzumirala 40 tableta Nembutala, ali nijedna tableta nije pronađena u njenom želucu. Medicinski istražitelj Tomas Noguči objasnio je da je njeno telo zbog ranijeg korišćenja opijata brzo prevarilo tablete. Naime, pilule u njenom želucu brže su se varile nego da ih je uzimao neko ko nije zavisnik. Ovaj detalj postao je temelj za mnoge teorije zavere, uključujući one koje sugerišu da je Merilin možda ubijena.

 

 

Dr Noguči je izvršio obdukciju, ali je tvrdio da su uzorci njenog želuca i creva bili uništeni, što je značajno otežalo toksikološku analizu. Uzorci drugih organa poslati su u laboratoriju, ali analiza nikada nije obavljena. Jedini delovi njenog tela koji su detaljno analizirani bili su uzorci krvi i jetre. Ovo je dodatno podstaklo spekulacije o prikrivanju pravih uzroka smrti.

Domaćica zvala policiju tek posle 2h i oprala posteljinu

Inspektor Džek Klemons, koji je prvi stigao na mesto događaja, naveo je da je zatekao domaćicu kako pere posteljinu, što je bilo neuobičajeno. Njeno čudno ponašanje te noći izazvalo je dodatne sumnje. Takođe, smrt je prijavljena policiji dva sata nakon što je telo pronađeno, što je neobično dugo kašnjenje.

 

 

Merilin je noć uoči smrti razgovarala telefonom sa nekoliko ljudi, uključujući Pitera Lavforda, koji je bio njen stari prijatelja, ali i suprug sestre Džona F. Kenedija. Lavford je kasnije izjavio da je Monro zvučala drogirano i da je nepovezano pričala.

Bila u vezi sa Džonom i Bobijem Kenedijem

 

 

Monro je bila poznata po aferama sa moćnim muškarcima, posebno sa predsednikom Džonom F. Kenedijem i njegovim bratom Robertom Fransisom - Bobijem. Ipak smatra se da je bila smrtno zaljubljen samo u Džona, koji je bio u braku sa Džeki Kenedi. Biograf Entoni Samers je tvrdio da mu je Merilinina služavka poverila da je Bobi Kenedi bio u njenoj kući na dan njene smrti i da je postojala afera između njih dvoje, kao i izmežu Merilin i predsednika Džona Kenedija.

Zlostavljana u detinjstvu, majka joj završila u ludnici

Monro je imala teško detinjstvo. Njena baka je pokušala da je zadavi, a majka joj je bolovala od paranoidne šizofrenije, zbog čega je poslata u bolnicu za mentalne bolesti, gde je provela ostatak života. Merilin je preživela se*sualno zlostavljanje kao devojčica od osam godina i odrastala je u domovima za nezbrinutu decu.

 

 

Njena smrt ostaje velika misterija i dalje izaziva brojna pitanja i teorije. Šta se zaista dogodilo te kobne noći između 4-og i 5-og avgusta 1962. godine, ostaje nepoznanica koja fascinira i intrigira svet decenijama kasnije. Veza sa predsednikom Kenedijem posebno baca sumnju na njenu tragičnu smrt. 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)