Zanimljivosti

PRINCEZA DAJANA O VENČANJU: "TO JE NAJGORI DAN U MOM ŽIVOTU!" Čarlsa videla samo 13 puta pre toga, jako se uplašila

Milioni su gledali širom sveta kako su se Čarls i Dajana venčali pre 43 godine.

31.07.2024 08:30

PRINCEZA DAJANA O VENČANJU: "TO JE NAJGORI DAN U MOM ŽIVOTU!" Čarlsa videla samo 13 puta pre toga, jako se uplašila
Topfoto Archive / Avalon / Profimedia

Princeza Dajana je imala samo 20 godina kada je prošetala prolazom u katedrali Svetog Pavla dok je 3.500 gostiju gledalo u skupštini. Par se jedva poznavao, a Dajana je kasnije priznala da su se sreli samo 13 puta pre dana venčanja.

Kralj Čarls i Dajana su bili nesrećni spoj i najavili su razvod 1992. pre nego što su se na kraju razveli, nekoliko godina kasnije. Ali postoje neki trenuci govora tela tokom dana koji mogu otkriti tačno kako se mlada buduća princeza od Velsa možda osećala na svoj veliki dan.

- Dajana je kasnije opisala ovaj "bajkoviti" događaj kao "najgori dan u svom životu" i postoje tragovi njenih moćnih, ali suprotstavljenih emocija tokom ovih šest ključnih trenutaka. Čak i ako oduzmemo kraljevsku temu, Dajanin dan venčanja imao je crvene zastave koje su se vijorile na povetarcu, rekla je stručnjak za govor tela Džudi Džejms za Fabulous.

Dolazak pun anksioznosti

Izgledajući stidljivo i neodlučno dok je stigla u St. Paul's, Dajana je morala da gleda kako se njena zgužvana haljina izglađuje dok je uživala u svojoj poslednjoj prilici da prođe.

Njeni signali anksioznosti su se ovde pojavili na svom vrhuncu iako su mnogi od njih bili podstaknuti zabrinutošću za njenog oca. Njeni izrazi očiju izgledaju retrospektivno srceparajuće.

U jednom trenutku je stidljiva i stidljivo se osmehuje, ali sledećeg pogled krajnje tuge zamenjuje osmehe u očima dok joj se čini da joj usta lagano padaju, sugerišući osećanje straha kao i uzbuđenje.

Oltarski osmeh

Ova poza pokazuje Dajaninu sposobnost da bude u vezi, pa čak i da pokaže svoje zabavne strane, kao i neke unutrašnje anksioznosti dok je sedela pored svog prilično pompeznog i svečanog budućeg muža.

Upravo je prošla prolazom pored Kamile i činilo se da ju je pritom dobacila upečatljivim pogledom.

Dajana je uvek pokazivala oštro oko za smešne situacije, a način na koji ovde sedi, smeštena u beze haljine kao da je udobna na sofi kod kuće, sa suptilnim, blagim osmehom zabave na licu sugeriše da je ovde otišla da u ovom dramatičnom momentu sapunice, posebno u pauzi nakon što je sveštenik upitao da li se neko protivi njihovom braku.

Vožnja kočijama

Možda je stvarnost njenog novog života prvo pogodila Dajanu ovde.

Dok joj Čarls okreće leđa da se nasmeši gomili, Dajana se naginje napred i ispruži vrat da pogleda nagore sa veoma zamišljenim izrazom lica.

Bila je tako mlada i žudela je za Čarlsovom pažnjom, ali njena poza ovde sugeriše osećaj ranjivosti, od njene "ježeve" delimično uvijene i samozaštitne poze do golog vrata koji signalizira pokornost.

PA / PA Images / Profimedia

Izraz lica princeze Dajane dok se voze u kočijama sve govori

Međutim, kada je Dajana zagledala gomilu, možemo videti prvo formiranje veza međusobne naklonosti koje su trajale tokom njenog života.

Njen pogled na oči i njen osmeh izgledaju prirodno i bliski. Bio je to pre izraz ličnog prijateljstva nego kraljevski riktus. Možda je osećala da će svaka ljubav koja bi joj nedostajala od Čarlsa biti tu za nju iz javnosti.

Stidljiva poza na balkonu

Dajana se vratila u pozu govora tela koju je ovde osećala bezbednom i poznatom, zahvaljujući prethodnoj ulozi u vrtiću.Stojeći sa malim deverušama, pokazala je koliko su joj deca prioritet i koliko će njeni sinovi biti još jedan budući izvor njene sreće.

Ovde je jasno stavljen redosled kucanja, kraljica je napred sa svojim sinom odmah iza nje.

Topfoto Archive / Avalon / Profimedia

Dajana i Čarls na balkonu

Dajanina nagnuta glava i stidljivi osmeh sugerišu da je razumela svoje mesto u postavi i da je srećnija stajala u toplijoj i manje formalnoj ulozi.

Poljubac od poverenja

Dajanina poza tokom ovog poljupca pokazuje koliko je bila spremna da svoj život i svoje srce prepusti Čarlsu. Nagnuvši se prema njemu, ona se okreće i zabacuje glavu unazad i proteže i otkriva vrat u gestu koji signalizira visok nivo poverenja u njega, sada je on njen muž.

Njeno verovanje u bajkovitu romansu je ovde očigledno, uprkos svim blistavim crvenim zastavama koje ukazuju na suprotno.

Skromne fotografije

Dajana u ovom trenutku nije označena kao jedna od najlepših žena na svetu, a njena poza za zvanične fotografije ukazuje na nedostatak sujete i želju da joj se dopadne i da bude tretirana kao "normalna" uprkos njenom novom kraljevskom činu.

Ovoj pozi nedostaje osećaj pompe i formalnosti.

Ona sedi na podu, blago nagnuta napred i nagnute ili nagnute glave u znak želje da joj se dopadne i da nasmeje ljude. Sada je okružena ljudima, što čini se da smatra da je prilika da se zabavi i stekne prijateljstva, ali njen novi status je otežavao opušteno, lagodna prijateljstva, prenosi The Sun. 

Njen sladak, samozatajan govor tela sugeriše ogromnu želju da veruje ljudima i da se sa njima bavi ovde, što je njen budući životni stil učinio još dirljivijim.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)