Zanimljivosti

OTKRIVENO ŠTA JE KRALJ ČARLS ZAHTEVAO OD KEJT MIDLTON: Imao je čudan predlog, odmah rekla NE - novi razdor na pomolu?

Postoji razlog zašto je to odbila.

25.07.2024 09:31

OTKRIVENO ŠTA JE KRALJ ČARLS ZAHTEVAO OD KEJT MIDLTON: Imao je čudan predlog, odmah rekla NE - novi razdor na pomolu?
Tanjug/Yui Mok/PA via AP

Princeza Kejt Midlton i njen svekar kralj Čarls imaju izuzetno blisku vezu, a kralj je otvoreno priznao Kejtin neprocenjiv doprinos monarhiji. Uprkos tome što se suočava sa sopstvenim zdravstvenim izazovima, Kejt je ostala nepokolebljiva u svojoj podršci monarhiji i kraljevskoj porodici. Nedavno je javno nastupala na Trooping the Color i Vimbldonu, demonstrirajući svoju posvećenost kraljevskoj ulozi.

Čarlsov neobičan zahtev

U svojim bestseler memoarima Spare, princ Hari je otkrio intrigantan incident koji uključuje kralja Čarlsa i princezu Kejt. Prema Hariju, Čarls je zamolio Kejt da promeni ime, ali je ona odbila. Ovaj zahtev je bio neobičan, a postoji razlog zašto je to tražio.

- Već su postojale dve kraljevske šifre sa C i krunom iznad: Čarls i Kamila. Bilo bi previše zbunjujuće imati još jedan - objasnio je Hari o zahtevu, dodajući da se Čarls nadao da će Kejt promeniti način na koji se piše kako bi izbegla bilo kakve zabune.

- Neka to bude Katherine s K, predložili su. Sada sam se pitao zbog čega taj predlog.

Samir Hussein via AP

Kejt Midlton odbila zahtev kralja Čarlsa

Uprkos zahtevu, Kejt je odlučila da zadrži originalno napisano svoje ime, što je odluka koja je dodala neobičan obrt njenom odnosu sa tazbinom.

Podrška i priznanje

Uprkos čudnom zahtevu, veza između Kejt i Čarlsa ostaje jaka. Kada je Kejt otkrila da boluje od raka, Čarls je izrazio nepokolebljivu podršku svojoj snaji i pohvalio njenu hrabrost u suočavanju sa zdravstvenim izazovima. Štaviše, kraljica Elizabeta je javno pokazala da ceni i podržava Kejt tako što ju je 2019. imenovala za Veliki krst Kraljevskog viktorijanskog reda (GCVO), najviši rang koji je dodelio monarh. Kraljevski stručnjak Kejti Nikol naglasila je da je GCVO značajan pokazatelj kraljičinog uvažavanja princezine posvećenosti monarhiji, piše Mirror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)