Zanimljivosti

HARI JE IZDAO KEJT I TU NEMA POVRATKA: Očekivala je njegovu podršku, ali nikad mu neće oprostiti jedno

Princ Hari i njegova supruga su se veoma malo oglašavali nakon dijagnoze Princeze od Velsa.

09.07.2024 07:35

HARI JE IZDAO KEJT I TU NEMA POVRATKA: Očekivala je njegovu podršku, ali nikad mu neće oprostiti jedno
Profimedia, Tanjug/AP

Princ Hari je prema britanskom novinaru Filu Damperu "okrutno izdao" Kejt Midlton svojim kraljevskim napadima i poverenje među članovima kraljevske porodice "odavno je nestalo". On smatra kako je Vojvoda od Saseksa mogao učiniti više, kako bi podržao princezu Kejt nakon njene nedavne dijagnoze raka, a činjenica da to nije učinio šalje jasnu poruku. Prema Dampieru, princ Hari je "okrutno izdao Kejt" u svojoj eksplozivnoj biografiji "Spare".

Javnost je pre izvesnog vremena potresla vest da princeza od Velsa boluje od raka, a kako prenosi britanski The Sun, Harijeva podrška svojoj snajki je izostala. Kako smatra Dampier, Hari nije pružao dovoljnu podršku svojoj "sestri" za šta je smatrao princezu i generalno je vrlo malo podrške stizalo od njega i njegove supruge Megan Markl.

Inače, poznato je da je Hari godinama bio privržen Kejt i da ju je smatrao sestrom koju nije imao, zbog čega je njegov potez naišao na razočarenje javnosti.

- Kako se princeza oporavljala od raka, čuli smo vrlo malo javne podrške od strane Harija i Megana. Čak i da ima privatnih kontakata ne bi se previše nadala tome. Da postoji volja Harija da podrži Kejt, naravno i Vilijama, mogao je da se izvini za neke od svojih ispada i da se potrudi da ih poseti - istakao je Dampier, piše The Sun.

Nedostatak ličnog kontakta je prema njemu glavni problem. Iako je princ Hari posetio Veliku Britaniju u maju, gde je prisustvovao događaju Invictus, nije se sastao sa svojim ocem kraljem Čarlsom, koji takođe ima dijagnozu raka, niti sa princem Vilijem ili princezom Kejt. Izvor dodaje da je poverenje između svih strana u kraljevskoj porodici odavno nestalo i da ne vidi mogućnost pomirenja u bliskoj budućnosti.

Tanjug/AP

Hari je prema rečima izvora "izdao" Kejt u svom dokumentarcu ali i time što javno nije istupio da je podrži

 

Nakon što su princ Hari i Megan napustili svoje uloge u kraljevskoj porodici 2020. godine, odnosi među njima su se zaoštrili, posebno jer je mlađi kraljev naslednik kritikovao svoju porodicu u dokumentarcu "Harry & Meghan".

Gledaoci su primetili da su njegovi komentari mogli biti shvaćeni kao kritika na račun Vilijamove supruge, što je navodno izazvalo bes Vilijama. Dampier je zaključio da je tragično što njihova deca Džordž, Šarlot i Luis ne poznaju svoje rođake i da će Kejt biti duboko tužna zbog toga.

Izvor navodi da je Kejt i sada izuzetno tužna, kako su se stvari odvile, te da ona i Vilijam sada imaju ogroman teret kao budućnost monarhije, a da su im Hari i Megan bili potrebni da ih podrže.

- Osećaj izdaje će biti duboko ukorenjen - zaključio je Dampier.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)