Zanimljivosti

GLUMICA JE TVRDILA DA MOŽE DA PREOBRATI GEJ SINA: Odlučila je da ga zavede i legne s njim, pa je zadesila tragedija veka

Barbarina priča malo koga je ostavila ravnodušnim.

24.07.2024 10:40

GLUMICA JE TVRDILA DA MOŽE DA PREOBRATI GEJ SINA: Odlučila je da ga zavede i legne s njim, pa je zadesila tragedija veka
All Film Archive/Ifc First Take / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Barbara Dejli Bekeland bila je zapanjujuće lepa glumica, američki socijalista, supruga i hronični homofob koja je navodno imala intiman odnos sa svojim gej sinom da bi ga "popravila". Ona je navodno videla svog sina Antonija Tonija kako ima intiman odnos sa drugim muškarcem, što jednostavno nije mogla da podnese. 

Kada je Toni priznao svoju homose*sualnost, to je izazvalo veliko negodovanje kod njegovih roditelja, posebno kod majke. Ona je očajnički želela da se njen sin oženi i pokušavala je različite metode, uključujući dovođenje prostitutki u nadi da će "izlečiti" svog sina.


Brak Barbare i Bruksa Bekelanda veoma je patio usled ovih događaja, a situacija se dodatno pogoršala nakon afere Bruksa sa jednom od Tonijevih drugarica iz razreda. Konačno, sredinom 1960-ih, došlo je do razvoda.

Nakon razvoda, Barbara se preselila u London sa svojim sinom Tonijem. Njihov odnos postao je izuzetno blizak i gotovo nerazdvojan. Barbara je postala posvećena jednoj misiji - da preobrati svog sina i "otvori mu oči" u vezi sa se*sualnom orijentacijom.

Barbarin očajnički pokušaj da preobrati svog sina kulminirao je izjavom: "Znaš, mogla bih da preobratim Tonija samo kada bih ga mogla odvući u krevet."

All Film Archive/Ifc First Take / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Barbara je tvrdila da može da preobrazi sina


Tonijeva situacija postajala je sve teža kako su godine prolazile. Opsednutost sopstvenim životom i porodičnim odnosima dovela je do izvesne izolacije unutar njihovog doma. On je izgubio razum.

Ipak, kada je Barbara napadnuta sve je postalo jasno. Pronađena je srećom živa na trotoaru, bez jednog pramena kose. Kada je ušla u trag napadaču saznala je da je to njen sin Toni.

Iako ga je policija uhapsila zbog pokušaja ubistva, ona je odbila da podnese tužbu i Toni je primljen u Priori, privatnu psihijatrijsku bolnicu u južnom Londonu, da bi ubrzo potom bio pušten. Psihijatar je upozoravao da bi njen sin mogao biti opasnost za nju, a on je i uradio ono na šta je Barbara upozorena. Toni je ubio svoju majku nožem u srce 1972. godine, piše Daily Mail.

Smrt Barbare Bekeland ostavila je samo jedno pitanje: ne ko ju je ubio, već zašto?

Nakon ubistva majke on je podvrgnut psihijatrisjkom lečenju, a dve godine kasnije je pušten zahvaljujući uticajnim prijateljima. Preselio se kod bake koju je takođe pokušao da ubije nožem. Tada je uhapšen, a ugušio se u ćeliji plastičnom kesom, pre suđenja.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)