Zanimljivosti

PRINCEZA JAVNO OSTAVILA MUŽA: Zbog toga su obelodanjene sve misterije u koje je upletena njena porodica

Emiratske princeze koje su se suprotstavljale svojim "muškim starateljima" su se u prošlosti suočavale sa brutalnim posledicama

20.07.2024 20:35

PRINCEZA JAVNO OSTAVILA MUŽA: Zbog toga su obelodanjene sve misterije u koje je upletena njena porodica
PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Ćerka vladara Dubaija šokirala je grad najavljujući razvod od muža u objavi na Instagramu - protiveći se rodnim normama i kraljevskom protokolu emirata.

Šeika Mahra Bint Mohamed Bin Rašid Al Maktum, koja je pre samo dva meseca dobila devojčicu sa suprugom Šeikom Manom, izgleda da je sugerisala da joj je bio neveran u izjavi na društvenim mrežama.

- Dragi mužu, pošto ste zaokupljeni drugim pratiocima, ovim proglašavam naš razvod - rekla je 30-godišnja princeza u objavi i dodala:

- Razvodim se od tebe, razvodim se od tebe i razvodim se od tebe. Vaša bivša supruga.

Koristeći frazu "razvodim se od tebe" tri puta, izgleda da princeza upućuje na kontroverznu praksu trostrukog talaka, koja je zabranjena u UAE i drugde. Prema sunitskom islamskom zakonu, trostruki talak dozvoljava muslimanu da se razvede od svoje žene tako što će tri puta izgovoriti talak - arapsku reč za razvod ili doslovno razvezati čvor.

Senzacionalna izjava nikako nije prvi put da je ženska članica vladajuće porodice emirata prkosila muškarcu.

Dve princeze Dubaija - Mahrine polusestre Latifa i Šamsa - su rizikovale svoje živote za slobodu zbog optužbi za mučenje, premlaćivanje i zatvaranje protiv njihovog oca, milijardera Šeika Mohameda Bin Rašida Al Maktuma.

Jedna od šeikovih žena, jordanska princeza Haja, takođe je pobegla u Britaniju u "strahu za svoj život" nakon, kako je rekla, kampanje zastrašivanja koju je organizovao njen muž, piše Daily Mail.

PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Razvodi se princeza

Iako je nejasno da li će se Mahra suočiti sa posledicama zbog svog javnog izjašnjavanja, emiratske princeze koje su se suprotstavljale svojim muškim starateljima su se u prošlosti suočavale sa brutalnim posledicama. 

Njen otac se ranije razveo od Zoi Grigorakos, sa kojom Mahra redovno deli selfije.

Prekršila kodeks ponašanja

Abdulkhalek Abdula, politički komentator iz Emirata, rekao je da Mahrin post "krši mnogo kodeksa ponašanja kraljevske porodice, a kamoli društvene norme." Mahra, za koju se kaže da je među omiljenim princezama, naizgled se protivila kraljevskom protokolu svojim javnim potezom.

Takođe, njen otac se razveo od jordanske princeze Haje. Par se upleo u jednu od najzanimljivijih i najskupljih bitaka za starateljstvo svih vremena, pri čemu je šeik na kraju platio rekordnu nagodbu od 554 miliona funti i izgubio pravnu odgovornost za dvoje dece. Šesta i najmlađa od njegovih žena, Haja je pobegla iz Dubaija 2019. godine rekavši da se plaši za svoj život usred kampanje zastrašivanja od strane šeikovih agenata.

Pobegla je u Nemačku, a zatim u Veliku Britaniju nakon izveštaja da je njen muž postao zabrinut zbog njene očigledne bliskosti sa britanskim telohraniteljem. Ali, princeza je takođe otkrila svoje sumnje u vezi sa nestankom dve ćerke njenog muža - princeze Šamse i Latife.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)