Zanimljivosti

VIMBLDON BEZ KEJT NE MOŽE DA PROĐE: Svi očekuju povratak princeze, dok njena zamena čeka u redu!

Ukoliko ona ne bude mogla, pehare će uručiti vojvotkinja od Glostera.

09.07.2024 16:01

VIMBLDON BEZ KEJT NE MOŽE DA PROĐE: Svi očekuju povratak princeze, dok njena zamena čeka u redu!
Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Ovih dana oči sveta uprte su u Vimbldon zbog vrhunskog tenisa, ali i očekivanja da li će se na finalu i uručenju pehara pojaviti princeza Kejt Midlton. Ona je pokrovitelj "Ol England kluba", najstarijeg teniskog turnira na svetu od 2016, nakon što joj je ovu funkciju prepustila kraljica Elizabeta II, koja je bila pokrovitelj od 1952. 

Veruje se da će zvaničnici Kensingtonske palate čekati do poslednjeg trenutka da donesu konačnu odluku o tome da li Kejt može da prisustvuje finalu ili ne. 

Nestrpljivi fanovi

Zvaničnici Vimbldona već su saopštili da neće vršiti pritisak na bolesnu princezu Kejt, koja se leči od raka i prima hemioterapiju, ali se svi nadaju da će videti na tribinama.

- Naš prioritet jeda naš pokrovitelj ima vremena da se oporavi i sigurno nećemo dodatno vršiti pritisak na nju da prisustvuje na ovogodišnjem prvenstvu - rekla je uoči početka turnira Debora Jevans predsednik "All England Lawn Tennis & Croquet Club".

I iz Kensingtonske palate poručuju da je prioritet zdravlje Kejt Midlton u odnosu na njene kraljevske dužnosti, ističući da javnost i mediji neće znati za njene planove sve dok ne budu sigurni da će ona i moći da ih ispuni. 

I dok se spekuliše hoće li se Kejt pojaviti na Vimbldonu ili ne, na mreži X su se oglasili fanovi princeze koji se nadaju da će je videti u Kraljevskoj loži na Centralnom terenu.

- Vimbldon nije isti bez Kejt.

- Nadam se da će princeza od Velsa ove godine prisustvovati Vimbldonu, ako se oseća dobro.

- Tako bih volela da vidim princezu od Velsa na Vimbldonu kako uručuje pehar. Sve najbolje Ketrin - bili su samo neki od poruka za princezu na društvenim mrežama. Princeza se posle šest meseci lečenja pojavila na "Trooping the Color“, a pripreme za njen dolazak su trajale danima.

I dok javnost s nestrpljenjuem očekuje njeno pojavljivanje na Vimbldonu u Kraljevskoj loži su viđeni njen roditelji, Kerol i Majkl Midlton. Sama Kejt pomno prati dešavanja na terenu o čemu svedoči i poruka koju je posla Endiju Mareju koji je rekao da privodi kraju svoju karijeru.

- Neverovatna vimbldonska karijera je došla do kraja. Trebalo bi da budeš ponosan, Endi Marej. U ime svih nas – hvala ti! – napisala je Kejt Midlton i potpisala poruku slovom C, za Ketrin (eng. Catherine).

Ko je zamena

Kako s spekuliše na Vimbldonu, ukoliko Kejt ne bude mogla zbog narušenog zdravlja da prisustvuje finalu i uruči pehare, zamena za nju je već spremna. Ta čast pripašće vojvotkinji od Glostera, koja je moguća zamena za Kejt. 

Vojvotkinja rođena u Danskoj kao Birgita Eva van Deurs Henriksen pre nego što se udala za princa Ričarda, vojvodu od Glostera 1972. Veliki je ljubitelj tenisa i to bi omogućilo Vimbldonu da nastavi tradiciju da pehare uručuju članovi kraljevske porodice

BONUS VIDEO:

Komentari (0)