Zanimljivosti

NOVAK ĐOKOVIĆ NE ZABORAVLJA PODRŠKU PRINCEZE: Ono što je Kejt Midlton šapnula srpskom asu odjeknulo je svetom!

Ona je njegov fan i ranije je sa tribina sa decom pratila njegove mečeve.

01.07.2024 18:14

NOVAK ĐOKOVIĆ NE ZABORAVLJA PODRŠKU PRINCEZE: Ono što je Kejt Midlton šapnula srpskom asu odjeknulo je svetom!
Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najstariji teniski turnir na svetu Vimbldon počeo je danas i trajaće do 14. jula. Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković ove godine pokušaće da se domogne još jednog trofeja i time izjednači rekord koji drži Rodžer Federer sa osam osvojenih vimbldonskih titula. 

Najviše se polemiše da li će se princeza Kejt Midlton pojaviti na Vimbldonu i kao pokrovitelj  "Ol Ingland kluba" od 2016. uručiti pehar najboljem teniseru.  

Podrška princeze

Nema sumnje da bi Đoković voleo da, kao i ranijih godina, vidi princezu i ostale članove kraljevske porodice na tribinama, ali to prvenstveno zavisi od zdravlja princeze koja se bori sa rakom.

Malo je poznato da je Kejt bila velika podrška Đokoviću kad je 2002. prošao golgotu na Australijan openu iako je dobio dozvolu vlasti da se pojavi na turniru iako se nije vakcinisao protiv korone. Nas sportski as tada je u Sidneju prošao pakao, a ispratili su ga kao najgoreg kriminalca. 

Iste godine pobedio je na Vimbldonu i Kejt mu je prilikom uručenja pehara šapnula da razume kroz šta prolazi.

- Ova godina je bila posebno teško, jer ovde niste imali svoju porodicu uz sebe, ograničen tim i probleme - rekla je tada Kejt.

Imala je razumevanja za Novaka

Ona je razumela bol zbog razdvajanja od porodice i sve poteškoće koje su tada pratile Novaka. 
U znak zahvalnosti za podršku Đokoviće je nakon završetka turnira proćaskao sa Kejt i princem Vilijamom, a njihovom sinu Džordžu je dozvolio da drži pehar, što je mališana oduševilo.

Kejt ne krije da je veliki fan Novaka Đokovića i do sad nije propuštala njegove mečeve na Vimbldonu, a često sa sobom povede i decu.

Srpski teniski as je svaki put kad bi se sreli šarmirao britansku princezu, a najčešće su razgovarali o porodici. 

Prisećajući se tih teških trenutaka nakon što mu je zabranjeno da igra na Australijan openu 2022. Đoković je priznao da to nikad nije zaboravio, ali ni one koji su ga podržali u tom teškom trenutku.

 

- Ne možete zaboraviti te događaje. To je jedna od onih stvari koje su za vas. Ostaje sa tobom do kraja života. To je nešto što nikada ranije nisam doživeo i nadam se da nikada više, ali za mene je dragoceno. Povratak govori o tome šta osećam prema ovoj zemlji - rekao je naš teniser uoči Australijan Opena. Tada je, naravno pobedio i osvojio 10. rekordnu titulu na ovom turniru. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)