Zanimljivosti

SLAVNA PEVAČICA JE S 23 GODINE UPUCANA S LEĐA: Jedva je dopuzala do recepcije, izgovorila ime ubice i preminula!

Pevačica Selena Kvintanila-Perez je imala samo 23 godine kada je ubijena u motelu.

11.07.2024 05:35

SLAVNA PEVAČICA JE S 23 GODINE UPUCANA S LEĐA: Jedva je dopuzala do recepcije, izgovorila ime ubice i preminula!
Philip Barr / Zuma Press / Profimedia

Selena Kvintanila Perez je bila na krovu sveta, njene pesme su bile neverovatno popularne i mnogi su joj prognozirali karijeru poput Madonine. Međutim, mladu pevačicu je 31. marta 1995. na mučki način ubila njena prijateljica Jolanda Saldivar.

Posle nekoliko platinastih albuma i filma sa Džonijem Depom, svi su mislili da je samo nebo granica za Selenu. Međutim, Kvintanilu je skupo koštalo što je imala ogromno poverenje u Jolandu Saldivar, inače predsednicu Seleninog fan kluba.

Upozoravali su je na opasnost

Prijatelji su upozoravali Selenu da prekine odnose sa Jolandom, kao i da je Saldivar potkrada, ali pevačica nije htela ni da čuje, i čak je unapredila Jolandu i postavila je za svoju menadžerku. Situacija je kulminirala na sastanku koji je održan 2. marta 1995, i nakon što je Selenina porodica optužila Jolandu za proneveru novca, ona je dobila otkaz.

Besna Jolanda je počela da sprema osvetu - kupila je pištolj i dogovorila sastanak sa Selenom u motelu "Days Inn" u Teksasu, a Jolanda je obećala Seleni da će navodno doneti sve finansijske dokumente koji su u vezi sa proneverom.

Njih dve su se žestoko posvađale u motelskoj sobi, a onda je Jolanda izvukla pištolj i s leđa upucala Selenu. Krvava pevačica je istrčala iz sobe, a Jolanda ju je pratila sa pištoljem u ruci.

Poslednjim snagama, Selena je došla do recepcije i rekla da ju je upucala Jolanda i koji je broj sobe. Navodno, Selenine poslednje reči su bile: Jolanda... 158.

Nakon toga se onesvestila i više nije dolazila svesti. Zaposleni u motelu su odmah zvali Hitnu pomoć i pokušali su da zaustave krvarenje.

Ali, bilo je prekasno, i Selena je preminula nekoliko sati kasnije u bolnici.

Osuđena na doživotnu kaznu

Jolanda Saldivar je u oktobru 1995. osuđena na kaznu doživotnog zatvora, sa mogućnošću za uslovno puštanje posle 30 godina, a taj datum pada 30. marta 2025, navodi People.

I na suđenju, a i kasnije u intervjuima, Jolanda je tvrdila da je nevina i da ima dokaze da ona nije ubila Selenu.

A čudnom igrom sudbine, film "Selena" iz 1997. godine, je po mišljenju mnogih predstavljao odskočnu dasku za Dženifer Lopez koja je tumačila glavnu ulogu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)