Zanimljivosti

NOSI STARO SRPSKO IME I OPČINILA JE HOLIVUD: Glumica često dolazi tajno u zemlju svojih predaka i na očev grob

Proslavila se ulogom Kejt Beket u čuvenoj seriji "Kasl".

02.06.2024 14:22

NOSI STARO SRPSKO IME I OPČINILA JE HOLIVUD: Glumica često dolazi tajno u zemlju svojih predaka i na očev grob
Steve Mack / Alamy / Alamy / Profimedia

Glumica Stana Katić uspela je da svojim talentom, lepotom i šarmom osvoji Holivud i to pod svojim pravim imenom. Proslavila se ulogom detektivke Kejt Beket u čuvenoj seriji "Kasl". Iako je često nazivaju kanadskom glumicom jer je rođena u ovoj zemlji, ona ima srpske i hrvatske korene.

Rođena je 1978. godine u Kanadi, gde su njeni roditelji, Petar i Rada Katić, emigrirali iz Hrvatske. Otac joj je iz Vrlike, ali korene vuče iz Inđije, pa je po njegovoj poslednjoj želji i sahranjen 2020. upravo u Inđiji, a služba je održana u manastiru Hopovo. Iako je ceo život proveo u tuđini Petar je želeo da večno počiva u zemlji svojih predaka, pa je njegova slavna ćerka tu želju ispoštovala.

Stana nikada nije skrivala svoje poreklo, ponosno ističući svoje srpske, hrvatske i crnogorske korene. Ona ima četiri brata i jednu sestru, a nakon završene škole drame u Čikagu, započela je karijeru koja joj je donela međunarodni uspeh. Pored engleskog, tečno govori srpski, italijanski i francuski jezik.

Glumica je poznata po ulogama u serijama: "Kasl", "Heroji" i "24", "Istražitelji iz Majamija", a imala je i epizodnu ulogu u filmu "Zrno utehe" (Quantum of Solace) iz serijala o Džejmsu Bondu. Pored uspešne glumačke karijere, ima sopstvenu produkcijsku kompaniju i često se nalazi na listama najlepših glumica, dok je ugledni "New York Post" hvalio njen talenat

Ljubavni život lepe glumice je posebno interesantan iako se ona trudi da svoju privatnost drži podalje od medija. Stana se 2015. godine udala za dugogodišnjeg dečka, Krisa Brkljača koji takođe ima balkanske korene. 

 

Stana često tajno dolazi u Srbiji, neopterećeno šeta ulicama Beograda, a posetila je i Mokru Goru.

- Oduševio me je Mećavnik, definitivno je posebno mesto na svetu. Predivne su te male drvene kolibe koje su raštrkane po planini, kao u nekom snu. Poseban utisak na mene je ostavilo druženje sa lokalcima uz ispijanje rakije. Posetila sam i Beograd, a moram priznati da sam bila vrlo iznenađena koliko je u procesu menjanja nabolje. Neverovatni restorani, odlični hoteli i mislim da je on sada ono što je bio Berlin pre deset godina. Takođe, mislim da je Evropa veoma svesna šta je Beograd danas, čak ga zovu "party town" - oduševljeno je ispričala Stana tokom boravka na festivalu Kustendorf.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)