Zanimljivosti

ČUVENA PEVAČICA BUJNOG PORSJA IZGLEDA KAO AVION: Ima stas na kome joj zavide i devojke, a njena tajna je u - ovom jelu

Malo je poznato da je objavila dve knjige sa receptima.

29.05.2024 09:45

ČUVENA PEVAČICA BUJNOG PORSJA IZGLEDA KAO AVION: Ima stas na kome joj zavide i devojke, a njena tajna je u - ovom jelu
Dawn Fletcher-Park / Zuma Press / Profimedia

Čuvena američka kantri pevačica Doli Parton (78) svet je osvojila svojim bujnim poprsjem i glasom slavuja. Karijeru je započela davnih pedesetih godina prošlog veka i tokom više od šest decenija karijere prodala je više od 100 miliona ploča širom sveta, što je čini jednom od najprodavanijih muzičkih umetnika svih vremena.

Dobitnica je 11 Gremija od čak 50 nominacija i brojnih priznanja za svoj rad.

Kuvanje velika ljubav

Iako je na pragu 9 decenije Doli je i dalje je aktivna, doduše ne kao ranije, a izgleda barem upola mlađe. Za razliku od drugih poznatih ličnosti ona se udavala samo jednom i u braku sa Karlom Dinom je od 1966. godine.

Međutim, malo je poznato da je pored muzike kuvanje njena velika ljubav i da vitak stas i mladolik izgled i u poznim godinama odražava zahvaljujući zdravoj ishrani. Objavila je dve knjige kuvara u kojima je podelila svoje omiljene recepte, piše sajt Simply recipes.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

 

Jedan od njenih najomiljenijih recepata je salata od kupusa koju pravi već decenijama i za koju njeni prijatelji tvrde da je nezaboravnog ukusa. 

Doliin savet za savršenu kupus salatu je da koristite jednostavan sastojak iz špajza da pojačate kiselost i unesete malo slatkoće. Da bi to postigla, ona koristi kisele krastavce na dva načina. 

Prvo, ona sok od kiselih krastavaca sipa u preliv i kašiku seckanih kiselih krastavaca, kao i trunčicu mirođije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

 

Ovo je sjajno uravnotežen ukus kupus salate koja se odlično slaže uz sve vrste mesa, posebno uz roštilj i pečenje. 

- Da bi ukus bio savršena ravnoteža kiselosti, ja u preliv uvek dodam malo meda. Mnogi ubace prstohvat šećera, ali med daje onu finu slatkoću, a da pri tome ne narušava ukus kupus salate - rekla je čuvena pevačica.

Doli tvrdi da je ova ukusna i zdrava salata jedan od njenih eliksira mladolikoh izgleda i da je redovno jede. Inače, kako tvrde prijatelji čuvene pevačice ona je i majstor za kolače, ali više voli da ih pravi, a manje ih jede. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)