Zanimljivosti

BEBA LONČAR JE BILA LEPOTICA BEZ PREMCA: Sudbina se okrutno poigrala s njom - evo gde je danas i kako živi! (FOTO)

Kako tvrde Dorćolci koji je viđaju i dalje je lepa, otmena i elegantna kao što je uvek bila.

05.05.2024 22:02

BEBA LONČAR JE BILA LEPOTICA BEZ PREMCA: Sudbina se okrutno poigrala s njom - evo gde je danas i kako živi! (FOTO)
Wikimedia/Giuliano Biagetti

Desanka Beba Lončar bila je glumica i lepotica bez premca za kojom su uzdisali muškarci. Otmenog držanja i neverovatne lepote opijala je sve oko sebe. Predviđali su joj sjajnu filmsku karijeru i pretila je da pomuti slavu čuvene Brižit Bardo. A, onda se sudbina surovo poigrala sa njom.

 

 

Put do zvezda

Rođena je kao Desanka Beba Lončar u Beogradu 28. aprila 1943. Sa samo 17 godina debitovala je u filmu „Deveti krug“ u režiji Francea Štiglica. U zvezde ju je vinula glavna uloga u ostvarenju „Ljubav i moda“.

-Sećam se da su došli kod mene i rekli mi – snimaćeš jedan film, vozićeš vespu, nosićeš divne haljine, vozićeš se avionom… To je bilo kao san – ispričala je mnogo godina kasije u jednom intervju Beba.

Uloga Sonje ilić u ovom filmu donela joj je ogromnu popularnost. Muškarci su uzdisali za njom, a kako se pričalo tada u Beogradu kad Beba prošeta Knez Mihajlovom sve stane i niko nije mogao da skine pogled sa nje bilo da je muško, žensko ili dete.

 

 

Usledile su uloge u filmovima „Dvoje“ u režiji Aleksandara Petrovića, rola u filmu  „Dr“ Slavka Cvijovića. Ipak, presudna je bila uloga u britansko-jugoslovenskoj koprodukciji „Dugi brodovi“ koja je odvodi je u Rim gde ostaje da živi. Italijani su je zvali „prelepa lutka“, a ona je novac od filmova trošila na mercedes dvosed, dijamante, bunde...

Susret sa hrvatskim biznismenom Josipom Radeljakom promeniće njen život iz korena. Iako je bila na korak od svetske slave i sva vrata u glumačkom svetu su joj bila otvorena, Beba se zaljubila, udala i posvetila porodici. Njenu sreću je upotpunilo rođenje sina Lea.

- Kad sam ga uzela u ruke, filmovi, snimanja, slava, sve je to za mene bio neki drugi svet. Napustila sam glumu i odlučila da budem s detetom, da ga dadilje ne vuku po setovima - izjavila je jednom prilikom čuvena glumica.

Ali, njen brak sa Radeljakom bio je sve samo ne idličan. Trpela je njegova neverstva zbog deteta, a kap koja je prelila čašu bila je njegova gotovo javna dugogodišnja veza sa glumicom Enom Begović, pa su se zvanično razveli 1994.

 

 

Borba za sina

Usledila je mučna borba za starateljstvo nad sinom, pa je Radeljak u jednom trenutku bivšu ženu proglasio alkoholičarskom i smestio je na Kliniku za odvikavanje. Radeljak je ucenjivao i tražio da zaboravi na sina, a on će mu pružiti sve najbolje u životu. Ali, kao i svaka majka nije mogla da se odrekne svog deteta, pa su Leo i Beba godinama bili u tajnom kontaktu, a viđali su se u Londonu.

- Svi grešimo i sve je to deo života. Uvek sebi kažem – ako sam pogrešila, sve to sam debelo platila i nikome nisam ostala dužna – rekla je jednom prilikom Beba.

Ali, karma je nemilosrdna. Samo 45 dana nakon venčanja Josipa i Ene ona je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći na Braču.

A, Beba se povukla iz javnosti, vrlo retko daje intervjue i danas živi mirno i povučeno u svom stanu na Dorćolu. Kako se pričalo po Beogradu sreću je pronašla uz Stevana Marinkovića Knićanina, ali ona o tom delu svog života nikad nije govorila. Kako pričaju Dorćolci koji je viđaju Beba je i danas lepa, otmena, elegantna i dama bez premca kakva je uvek bila.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Prosigoj

07.05.2024 07:35

Teška sudbina u p m