Zanimljivosti

JUGOSLAVIJA JE UZDISALA ZA NJOM, SADA SVE NAPUŠTA I ODLAZI U AMERIKU: "Ćerke će me sponzorisati"

Svi još pamtne njene spotove.

21.03.2024 15:21

JUGOSLAVIJA JE UZDISALA ZA NJOM, SADA SVE NAPUŠTA I ODLAZI U AMERIKU: "Ćerke će me sponzorisati"
Printscreen/https://www.youtube.com/@marinaperazicTV

Marina Perazić, poznata pevačica rođena u Rijeci, postala je slavna osamdesetih godina kao ikona pop muzike nekadašnje Jugoslavije i često je smatrana jednom od najzanosnijih žena regiona. Njen jedinstveni zvuk i zanosni scenski nastup privukli su je publici, ali u vrhuncu karijere, iznenada je nestala bez traga. Sada je rešila da progovorio o napuštanju Hrvatske i o svom životu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Cena slave

Razmišljajući o svom brzom usponu ka slavi, Perazićeva otkriva kako je na nju uticao gubitak privatnosti koji je pratio njen status slavne osobe. Nagli nalet pažnje i konstantna tražnja za autogramima i fotografijama uzeli su svoj danak, konačno je usmeravajući ka odluci koja će promeniti njen život.

- Nisam mogla da prođem od stana do prodavnice, a da me neko ne juri - rekla je za In magazin.

Izazovi i trijumfi

Iako je bila označena kao se*s simbol, titula koja je nesumnjivo podstakla njenu karijeru, Marina priznaje da je to donelo pomešane osećaje. Sa diplomom građevinskog inženjera, osećala se ograničenom stereotipima i žudela je da bude prepoznata po svom intelektu i sposobnostima. "Mogu da ponudim mnogo više", tvrdi, naglašavajući kompleksnost snalaženja u šoubiznisu.

Printscreen/https://www.youtube.com/@marinaperazicTV

Marina Perazić opčinila je Jugoslaviju

Novo poglavlje u Americi

Pokrenuta željom za privatnim i ispunjenim životom, pevačica je poslušala poziv svog dugogodišnjeg partnera, bubnjara benda EKV, Ivana Fece Firčija, i krenula na put u Sjedinjene Američke Države. Sećajući se ključnog trenutka kada je pristala da mu se pridruži, razmišlja o drugačijem putu koji bi njen život mogao da je odveo da je ostala u Hrvatskoj, povlačeći paralele sa iskustvima drugih javnih ličnosti.

-Sudbonosno pitanje ‘hoćeš li ići sa mnom u Ameriku?‘ bilo je pred Milanom Mladenovićem. Ja sam rekla ‘da‘. Nikad se nismo venčali, ali to je bilo to sudbonosno ‘da‘. On je otišao, nakon 6 meseci sam ja otišla za njim. To je bilo ‘88. u 10. mesecu. Puno pre onih svih nemilih događaja na ovom podneblju. Nažalost, da sam bila tu, da nismo otišli, verovatno bih doživjela isto to što je doživela Mira Furlan. Jer je on iz Novog Sada, ja sam iz Rijeke, nitko nikad nije razmišljao o tome. NIje bilo bitno kakvo je njegovo poreklo, niti je danas bitno. Ali jednostavno mislim da bismo doživeli velike neugodnosti- rekla je Marina.

foto: vladimir lukić

Marina Perazić danas živi potpuno drugačijim životom

Porodica i budućnost

Danas, iako više nisu u romantičnoj vezi, Perazić i Firči ponosno obavljaju uloge roditelja svojim dvema ćerkama, Miji Katarini i Luni Mariji, koje su izrasle u izvanredne mlade žene. Dok se snalaze u životu u Njujorku, par planira da obezbedi svoj boravak kroz državljanstvo njihovih ćerki, a Perazić izražava želju da bude najbolja baka svojim budućim unucima.

- One su naši sponzori, s obzirom da su one američke državljanke, tako da će biti sponzori mami i tati da dobijemo američke papire, za koji dan predajemo to - otkrila je marina u intervjuu za pomenuti magazin.


Sa 66 godina, Marina uživa u svojoj novoj nezavisnosti i samostalnosti, primećujući svoje zadovoljstvo samoćom i nedostatak potrebe za partnerom. Dok se raduje povratku u Njujork, njen fokus ostaje na stvaranju ispunjenog života za sebe i svoju porodicu, oslobođenog ograničenja spoljnih očekivanja

 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Kolega

21.03.2024 18:55

Zelim joj svako dobro, kao i njenom kolegi Firciju