Zanimljivosti

NAJTUŽNIJA LJUBAVNA PRIČA JUGOSLAVIJE PREKINUTA JE U TRENU:"Nikada nisam pomislila na drugog muškarca"(FOTO)

Josipa Lisac i Karlo Metikoš sreli su se davne 1971. godine.

11.04.2024 16:20

NAJTUŽNIJA LJUBAVNA PRIČA JUGOSLAVIJE PREKINUTA JE U TRENU:"Nikada nisam pomislila na drugog muškarca"(FOTO)
ATAImages, Wikipedia

Prva jugoslovenska rokenrol diva Josipa Lisac i muzičar Karlo Metikoš, poznat kao Met Kolins pronašli su jedno drugo na muzičkoj sceni sedamdesetih godina prošlog veka. Njihova ljubavna priča započela je sudbonosnim susretom u Petrinji 1971. godine, nakon čega su neprestano bili zajedno. Josipa je oduševila Karla svojim pevanjem, a on je bio njen najveći obožavalac. Njihova ljubav bila je inspiracija za Josipin album "Dnevnik jedne ljubavi" iz 1973. godine.

 

 

Karlo je voleo da priča o tome kako se do ušiju zaljubio u Josipu.

- Bila je, onak', malo debeljuškasta, slatka, al' je fenomenalno pevala. Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promenila. Jednom sam otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, tačnije naši pogledi su se sreli i k'o u priči, od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine bio sam oduševljen i njenim pevanjem i načinom na koji se ponašala. Onda sam se do ušiju zaljubio. Iz Petrinje smo autobusom krenuli za Zagreb, seo sam pored nje, ispuštao svoje pozitivne vibracije i tu smo se malo upoznavali. Josipa mi je  priznala da je, kao klinka, išla da vidi gde stanujem, jer su joj pogrešno rekli da živim u Ulici Moše Pijade. Vozila se tramvajem i gledala u nečiji prozor, misleći da je moj! Prva ploča koju je Josipa u životu kupila bila je ploča Meta Kolinsa! Sudbina - bio je iskren Metikoš svojevremeno.

Iako se nikada nisu venčali, Karlo je uvek imao posebno mesto u prvom redu na Josipinim koncertima. Njihov odnos bio je ispunjen razumevanjem, podrškom i ljubavlju. Josipa je isticala da nikada nisu vodili "monstruozne" razgovore kakvi se danas često čuju, već su sve rešavali razgovorom i uzajamnom podrškom. Njihov odnos bio je jedinstven i pun poštovanja.

- U braku se gubi identitet, ne bih mogla da podnesem da me iko nazove svojom ženom. Za Karla nikad nisam bila njegova žena, samo Josipa. Zahvaljujući njemu obišla sam i ceo bivši SSSR. Tamo sam probala najbolji šampanjac, kupala se u njemu i prala zube, a i jela najskuplji kavijar na svetu. Ljudi su komentarisali: "Кakva dekadencija!" - govorila je pevačica svojevremeno.

Karlo je Josipi pružio nezaboravne avanture. Njihova ljubav trajala je 21 godinu, sve do njegove iznenadne smrti od infarkta 1991. godine. Iako je preminuo, Josipina ljubav prema njemu nikada nije prestala. Ona mu čak i decenijama nakon smrti i dalje posvećuje svaki koncert i svaki stih. Njihova ljubav i danas je živa, a Karlova prisutnost neprestano oplemenjuje Josipu. Pevačica nikada kasnije nije ni pomislila na drugog muškarca.

- Nisam, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane. Gubitak moje najveće ljubavi, Karla Metikoša, za mene je bio najteži trenutak. Ali ta snaga naše 21 godine, u kojima smo 24 sata bili zajedno, snaga naše ljubavi je meni dala dodatnu snagu da izdržim i da idem dalje. Onako kako je bilo zamišljeno. I, evo, još sam tu. Ne volim reč "sećanje", jer ja sve naše zajedničke trenutke, slike i stanja nosim u sebi stalno. I ne samo što su oni u meni, ja ih prenosim dalje… A naša ljubav još je tu i njena prisutnost stalno me oplemenjuje - istakla je jednom prilikom Josipa.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)