Zanimljivosti

LJUBAVNA PRIČA IMAN I DEJVIDA BOUVIJA NADMAŠILA JE SVAKI FILM: Tamnoputa gazela i danas pati za voljenim suprugom (FOTO+VIDEO)

Upoznala ih je zajednička prijateljica koja je slikovito opisala njihov prvi susret

29.03.2024 12:57

LJUBAVNA PRIČA IMAN I DEJVIDA BOUVIJA NADMAŠILA JE SVAKI FILM: Tamnoputa gazela i danas pati za voljenim suprugom  (FOTO+VIDEO)
Shutterstock

Bivša manekenka Iman Bouvi (68) na pragu je osme decenije, a i dalje je lepotica bez premca koja izgleda kao milion dolara. Udovica čuvenog muzičara Dejvida Bouvija, koji je 2016. preminuo nakon teške borbe sa rakom, oduzima dah kao nekad, kad je poput gazele hodala svetskim modnim pistama. 
Više puta je bila na listi najlepših žena na svetu, a i danas osam godina nakon smrti Bouvija pati za njim.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

 

Lepotica iz Somalije

Rođena je u Somaliji kao Zara Mohamed Abdulmajid, ali je njen deda insistirao da se zove Iman, što na arapskom znači vera. Bio je uveren da će ona uspeti u životu ukoliko bude imala muško ime.

Studirala je političke nauke na Univerzitetu u Nairobiju kada je njenom lepotom ostao opčinjen američki fotograf Peter Beard na čiji nagovor se otisnula u svet mode. Lepa Somalijka sa gracioznim hodom poput gazele osvojila je modne piste. Kreatori su se otimali za nju, snimala je reklame, pojavila se u spotu Majkla Džeksona, a imala je i manje uloge u nekoliko uspešnih filmova. Još 1996. pokrenula je kozmetičku liniju pod svojim imenom. Nakon kraha braka sa nekadašnjim košarkašem Spenserom Hajvudom sa kojim je dobila ćerku Zulehu, srela je Bouvija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

 

Upoznala ih je zajednička poznanica i frizerka Tedi Antolin, koja je godinama bila bliska prijateljica čuvenog muzičara.

- Dejvid je bio na vrhuncu slave, imao je sve što poželi, alije bio veoma usamljen. To je bilo tako tužno. Kad sam upoznala Iman, upalila mi se lampica i shvatila sam da je ona savršena za mog prijatelja - prisetila se mnogo godina kasnije Tedi u jednom intervju.

Iako je Bouvi u to vreme živeo u Njujorku, Tedi je uspela da ga ubedi da dođe na njenu rođendansku žurku u Los Anđeles, a pozvala je i Iman. 

Dejvid je došao u belom mustangu, belim farmerkama i beloj jakni, sve od teksasa. Iman se pojavila u crnom mercedesu, sva u crnoj koži. Pomislila sam – šta bi moglo da bude savršenije od ovoga? Kad je ušla u prostoriju, Dejvid je samo zapanjeno gledao u nju. Bila je to ljubav na prvi pogled, jednostavno ste mogli da osetite elektricitet – prisetila se Tedi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

 

Iman i Dejvid Bouvi su se venčali 24. aprila 1992. u Švajcarskoj, a 2000. dobili su ćerku Aleksandriju Zahru Džouns. O njihovoj ljubavi pričao je ceo svet, a Bouvi je od nestašnog i problematičnog muškarca postao muž za primer koji je gledao samo u svoju lepu ženu. 

Na žalost, smrt ih je rastavila 2016. kada je čuveni muzičar umro od kancera jetre, a ona i danas pati za njim. 
- On nije moj pokojni suprug. On je moj suprug. Ne smeta mi kada me ljudi zovu ženom Davida Bouvija, ali ih uvek podsetim da sam postojala i pre njega - rekla je jednom prilikom Iman. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)