Zanimljivosti

VERA ČUKIĆ BILA JE NA KORAK DO SVETSKE SLAVE: Da je pristala da se vidi sa ovim muškarcem danas bi bila holivudska diva (FOTO)

Ona je i danas žena izuzetne harizme, u mladosti je bila lepotica pa ne čudi što je primetio i tada čuveni filmski umetnik.

31.10.2023 18:00

VERA ČUKIĆ BILA JE NA KORAK DO SVETSKE SLAVE: Da je pristala da se vidi sa ovim muškarcem danas bi bila holivudska diva (FOTO)
Tanjug/AP

Nakon smrti supruga Gordana Mihića 2019. čuvena srpska glumica Vera Čukić (84) potpuno se povukla iz javnosti. Poslednju ulogu Bisenije Malešević odigrala je u seriji "Moj rođak sa sela" pre 15 godina. Na jednom javnom događaju pojavila se početkom juna 2022. u Jugoslovenskoj kinoteci kad joj je uručena nagrada "Zlatni pečat" najviše priznan je Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos razvoju filmske umetnosti.

Damsko držanje

Iako se čini da mirno provodi penzionerske dane Vera ne može ništa da odbije svojoj jedinici Ivani koja je pre nekoliko dana na svom Instagram profilu postavila fotografiju sa majkom u jednom poznatom beogradskom restoranu.

Iako gazi devetu deceniju Vera ima zavidnu liniju i damsko držanje koje je uvek krasilo. Vera je žena izuzetne harizme i u mladosti je bila prava lepotica. Debitovala je 1958. u filmu "Kroz granje nebo" Stoleta Jankovića. Njena uloga Sofke koju je igrala punih 10 godina u Narodnom pozorištu i danas se prepričava. 

Zbog izuzetnog doprinosa nacinalnom teatru dobitnik je i Pečata Narodnog pozorišta što su samo poslednje u nizu brojih prizanja kojima je ovenčana naša čuvena glumica. Pa ipak, već 15 godina nije dobila ulogu. Kako je jednom prilikom objasnila odluka da se povuče iz sveta glume nije bila njena. Jednostavno, nakon serije "Moj rođak sa sela" nije se pojavila uloga koja bi njoj pristajala.

Tanjug/AP

Vera Čukić je dobitnik brojnih priznanja između ostalog i Pečata Jugoslovenske kinoteke

Nije otišla u Rim

Tokom bogate i vrlo uspešne glumačke karijere Vera je odigrala nekoliko hiljada predstava, snimila više od 20 filmova, 14 televizijskih serija i svuda je igrala velike ili glavne uloge. Ipak, menje je poznato da su joj se u jednom trenutku otvorila i vrata Holivuda i da je bilo drugačije danas bi ona bila na mestu Džejn Fonde.

- U vreme dok je spremao „Barbarelu“, čuveni filmski reditelj i bivši muž Brižit Bardo, Rože Vadim mi je uputio poziv iz Rima da dođem na razgovor i eventualni dogovor oko buduće saradnje. U tom momentu sam bila okupirana ulogama u beogradskim pozorištima i odbila sam da se susretnem sa čuvenim francuskim rediteljem. Ko zna šta bi se dogodilo s mojim životom i karijerom da sam tada otišla u Rim - otkrila je jednom prilikom Vera.

Ulogu Barbarele dobila je Džejn Fonda i taj film je bio odskočna daska u njenoj karijeri, iako je naša Vera ruku na srce bila mnogo lepša od holivudske dive. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)