Zanimljivosti

UGOJILA SAM SE 10 KILOGRAMA, ZAVISNOST JE STRAŠNA: Sofija Rajović otkrila detalje velike borbe koja joj je umalo uništila život

Glumica otvoreno govorila o problemima.

30.04.2024 10:52

UGOJILA SAM SE 10 KILOGRAMA, ZAVISNOST JE STRAŠNA: Sofija Rajović otkrila detalje velike borbe koja joj je umalo uništila život
Foto: Dragan Kadić

Glumica Sofija Rajović podelila je svoje iskustvo o suočavanju sa zdravstvenim stanjem poznatim kao insulinska rezistencija. Otkrila je da je, saznavši za svoje stanje, dobila skoro 10 kilograma za samo 23 dana, što je imalo značajan uticaj na njen socijalni život i dnevne rutine. Glumica je izrazila izazove stalnog računanja i praćenja svojih dijetetskih izbora, opisujući to kao težak i zahtevan zadatak.

Borba sa zavisnošću od šećera

Glumica je istakla dubok uticaj zavisnosti od šećera, poredeći je sa drogom. Naglasila je ogromnu teškoću odolevanja slatkišima, često osećajući potrebu da se izoluje od društvenih interakcija kako bi izbegla iskušenja. Njeno iskreno priznanje istaklo je prijanjajuću prirodu ove zavisnosti, pružajući retki uvid u ličnu bitku koju je vodila.

- Zavinost od šećera bukvalno porede s najgorim opijatima i drogama. Ja tačno znam, imam momente kad krećem neku ishranu i kad se odričem slatkog, to je strašno. Ja bih sama od sebe pobegla u tim momentima i onda često kažem prijateljima: 'Mislim da ne bi trebalo da se viđamo naredne dve sedmice'. Bar nekoga da sačuvam - kazala je Sofija.

 

 

Preporuke lekara i promene načina života

Nakon dijagnoze, lekar glumice savetovao ju je da smanji unos šećera i uključi barem 45 minuta brze šetnje u svoju dnevnu rutinu. Uprkos izazovima sa kojima se suočila, glumica je takođe izrazila želju da povrati osećaj normalnosti u svom životu, težila je da se fokusira na izbor odeće i šminku umesto da bude zauzeta odlukama o obrocima.

-To je bilo nešto stravično – ja sam se za 23 dana udebljala skoro 10 kilograma. To utiče na socijalni život, ne možete da odete u restoran pa se tamo pitate šta jesti… Onda dođete do momenta kad shvatite da ceo život kalkulišete kad i šta jesti, u stilu 'ako sam sad pojeo ovo, sutra neću ono' i to je stvarno opterećujuće na dnevnom nivou - objasnila je glumica, piše Klix.ba

 

 


Priča Sofije Rajović odjekuje kod mnogih osoba koje se suočavaju sličnim zdravstvenim izazovima, pružajući dirljiv podsetnik o otpornosti i odlučnosti potrebnoj za snalaženje u takvim problemima. Njena otvorenost o uticaju insulin rezistencije i zavisnosti od šećera služi kao inspiracija drugima koji se bore sa sličnim problemima, negujući osećaj solidarnosti i razumevanja unutar zajednice.

 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)