Zanimljivosti

ĆERKA JELENE TINSKE JE PRAVA LEPOTICA: Milica sarađuje sa holivudskim zvezdama, a u rukama je držala i Oskara! (FOTO)

Milica Zelda Tinska nasledila je lepotu , ali i umetnički talenat od mame, Jelene Tinske.

17.04.2024 11:01

ĆERKA JELENE TINSKE JE PRAVA LEPOTICA: Milica sarađuje sa holivudskim zvezdama, a u rukama je držala i Oskara! (FOTO)
Printscreen/Youtube/ Inspiracija dana - Inspiracija noći

Glumica Milica Zelda Tinska (46), ćerka poznate balerine Jelene Tinske (70), više od 20 godina živi u Londonu i uspešno sarađuje sa najvećim imenima svetskog šoubiznisa. Među njima su Danijel Krejg, Leonardo Dikaprio, Ričard Maden, Tild Svinton, Majli Sajrus, producent Danijel Bojl i drugi. Njena impresivna karijera kulminirala je osvajanjem Oskara 2016. godine za rad na filmu „Ex Machina“, reditelja Aleksa Garlanda.

Zelda je detinjstvo provela u Beogradu, koje opisuje kao divno iskustvo, koje ne bi menjala ni za šta na svetu. Nakon toga, život ju je odveo u Francusku, pa u London, gde je stekla nezavisnost i formirala se kao odrasla osoba. Otkrila je da je njen odlazak iz Beograda bio neplaniran i da je nameravala da bude samo privremeno odsutna. Međutim, zbog dešavanja tokom devedesetih godina, nije se vratila.

 

 

Glumica je istakla da nije imala loših iskustava u radu sa holivudskim i britanskim zvezdama. radila je na produkciji filma „Ex Machina“ koji je osvojio Oskara, pa je jedna od retkih sa balkanskih prostora koja može da se pohvali da je u rukama držala čuvenu statuu. Rekla je da je film bio niskobudžetni i da niko od njih nije očekivao da će dobiti nagradu za najbolje vizuelne efekte, posebno zbog jakih konkurenata u toj kategoriji. Ipak, ceo proces rada trajao je oko godinu i po dana i "bilo je pravo zadovoljstvo biti deo toga".

Tinska je ćerke Milicu Zeldu Tinsku, a kasnije i Ljubicu Jentl Tinsku dobila iz braka sa Dragoslavom Lutovcem. Obe su nasledile kako fizičku sličnost, tako i umetničku crtu od majke, pa je Milica Zelda krenula putem glume, dok je Ljubica Jentl uspešna balerina.

 

 

Jelena nikada nije krila da je žrtvovala sve što ima kako bi ih školovala. Tako je priznala da živi kao podstanar u Beogradu, budući da je prodala stan kako bi dve ćerke školovala u Francuskoj, a kasnije i Engleskoj.

- Moja sestra i ja smo živele na jugu Francuske, u Kanu, pre Londona, gde nas je naša divna mama poslala u baletsku školu. Bile smo tamo par godina pre dolaska u London, koji ja veoma volim. U Beogradu sam provela predivno detinjstvo, koje ne bih menjala ni za šta na svetu. U Francuskoj, pa u Londonu sam stekla nezavisnost i formirala se kao odrasla osoba. Moj život u Beogradu je bio divan i odlazak odande bio je neplaniran, trebalo je da odemo samo na šest meseci. Ali onda se izdešavalo sve što se desilo u devedesetim i nisam se vratila. Ostaću dok god mi odgovara - rekla je svojevremeno Zelda za medije.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)