Zanimljivosti

NOVA SLIKA BRUSA VILISA RASTUŽILA FANOVE: Čuveni glumac sve umorniji, sve češće spava čak i preko dana! (FOTO)

Nakon što je obelodanjeno da boluje od teške bolesti on se povukao iz javnosti.

04.04.2024 13:20

NOVA SLIKA BRUSA VILISA RASTUŽILA FANOVE: Čuveni glumac sve umorniji, sve češće spava čak i preko dana! (FOTO)
FOTO: Vianney Le Caer/AP

Čuveni glumac Brus Vilis proslavio je 69 rođendan 19. marta. On se povukao iz javnosti nakon što je obelodanio da pati od frontotemporalne demencije (FTD) koja može uticati na ponašanje i jezik zbog čega je morao da se povuče iz sveta filma. 

Nakon što je obelodanjeno da boluje od teške bolesti, holivudska legenda vreme provodi uz porodicu suprugu Emu Heming Vilis i njihove ćerke Mejbel i Evelin. Od bolesnog glumca se ne odvaja i njegova bivša žena Demi Mur s kojom ima tri ćerke Rumer, Skaut, Talula.

 

 

Dobar čovek i otac

Na zvaničnom Instagram nalogu njegova supruga je objavila fotografiju bolesnog glumca. Na fotografiji se vidi Vilis kako drema u sofi u dvorištu u po bela dana dok se iza njega vide mladice banana. Na njegovo rame je naslonjena njegova naslednica najverovatnije Skaut koja mazi oca po glavi dok on drema.

- Ljubav je tamo gde leže mir, udobnost i poverenje - piše u postu uz ovu fotografiju.

Glumac nije više toliko mršav koliko je bio pre nekoliko meseci, ali je sve više umoran i sve češće spava i drema čak i preko dana što je rastužilo njegove fanove.

- Trenuci za pamćenje.

- Tako mi je žao! Bio je i ostao legenda.

- Teško je gledati ga u ovakvim situacijama, sreća pa ima sjajnu porodicu i obe žene koje brinu o njemu. 

- Ovo jasno i glasno govori o tome kakav je Brus čovek i otac, kad se deca i porodica ne odvaja od njega - bili su samo neki od komentara na ovaj post.

Vilisu je prvobitno dijagnostikovan jezički poremećaj nazvan afazija, koji je potom napredovao u frontotemporalnu demenciju.

- Demencija je teška. Teško je osobi sa dijagnozom. Takođe je teško za porodicu. I to se ne razlikuje ni za Brusa, ni za mene, ni za naše devojke. A kada kažu da je ovo porodična bolest, zaista jeste - rekla je jednom prilikom njegova supruga Ema za britanski Miror.

Kako su objasnili lekari, rani znaci upozorenja ove teške bolesti najčešće se javljaju mesecima, pa i godinama pre dijagnoze. Simptomi su problemi sa  govorom pacijenta, kad ne može da se seti adekvatne reči za neku stvar ili upotreba jednostavnijih jezik i rečenice.

- U početku, to može biti prilično suptilna promena koju bi porodice primetile. Naročito s obzirom da ova vrsta demencije pogađa mlađe ljude, često kolege s posla mogu shvatiti ove stvari -  objasnila je Džuls Najt koja medicinska sestra koja decenijama radi sa pacijentima koji imaju demenciju. 

Problemi sa govorom koji se razvijaju u izazove ličnosti i ponašanja možda neće biti lako za članove porodice da se nose, a pošto oboleli mogu biti nesvesni da imaju FTD, ubediti ih da zakažu pregled kod lekara opšte prakse može biti teško, ali je neophodno zbog postavljanja dijagnoze. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)