Zanimljivosti

ZNAMO GA KAO BRUSA VILISA, ALI OVO JE NJEGOVO PRAVO IME: Ovo je dugoskrivana tajna holivudskog velikana!

Malo ko zna da je čuveni glumac zapravo rođen u Zapadnoj Nemačkoj, a ne u SAD, pa otud i njegovo ime nije tipično američko.

12.03.2023 14:01

ZNAMO GA KAO BRUSA VILISA, ALI OVO JE NJEGOVO PRAVO IME: Ovo je dugoskrivana tajna holivudskog velikana!
Tanjug/AP

Brus Vilis decenijama je bio jedan od omiljenih holivudskih glumaca, te je vest da se povlači iz filmske industrije bila veliki šok za njegova fanove širom sveta. Njegova porodica je pre godinu dana saopštila da čuveni akcioni junak odlazi u prevremenu penziju zbog retkog oboljenja afazije, dok je početkom ove godine saopštila da mu je u stvari dijagnostikovana frontotemporalna demencija.

Tanjug/AP

Brus Vilis se penzionisao 2022. godine

Tada je interesovanje javnosti još više bilo fokusirano na privatni život Vilisa i na sve ono što se oko njega dešavalo. Međutim, malo ko se seća jednog veoma bitnog detalja o kom glumac nije mnogo govorio, a koji je sada ponovo postao interesantan medijima. Reč je o njegovom poreklu i pravom imenu koje nikada nije koristio u filmskoj industriji.

Naime, Brus Vilis nije rođen u Americi, već u Zapadnoj Nemačkoj u gradu Iber-Oberštajnu. Njegov otac Dejvid Vilis bio je američki vojnik, dok je majka Marlen bila Nemica. Pravo ime čuvenog glumca je zapravo Volter Brus Vilis, ali se on uvek predstavljao samo kao Brus.

Veći deo odrastanja proveo je u Nju Džerziju u Americi gde se odselio kada je njegov otac otpušten iz vojske 1957. godine. Pre nego što je počeo da se bavi glumom obavljao je razne poslove kako bi pomogao porodici da finansijski stane na noge. U početku je čak bio i vozač u jednoj nuklearnoj elektrani, dok je jedan period radio i kao barmen. Ipak, početkom osamdesetih počele su da se nižu sporedne uloge i time se otvaraju vrata ka njegovoj danas blistavoj karijeri.

Tanjug/AP

Brus Vilis se osim u glumi odlično snalazio i kao pevač

Prvu glavnu ulogu imao je u filmu "Sastanak sa nepoznatom", gde su mu partneri bili Kim Besindžer i Džon Laroket. Tako je brzo usledila i nova glavna uloga u filmu "Zalazak sunca". Status filmske zvezde dobio je ipak rolom u filmu "Umri muški" koji je snimljen davne 1988. godine. Otad su se nizale brojne velike uloge, a Vilisovo ime zauvek je ostalo u samom vrhu filmske industrije. Poslednja glumčeva uloga bila je 2019. godine kada je u "Lego filmu" glumio samog sebe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CineLex (@cinelex21)

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)