Zanimljivosti

DETALJ NA REVERU KAMILE KOJI JE MNOGIMA PROMAKAO: Kraljica je ovim poslala jasnu poruku podanicima! (FOTO)

On se odlično uklopio sa njenom smaragdno zelenom haljinu i imao je posebnu simboliku.

03.04.2024 11:30

DETALJ NA REVERU KAMILE KOJI JE MNOGIMA PROMAKAO: Kraljica je ovim poslala jasnu poruku podanicima! (FOTO)
Credit: i-Images / Eyevine / Profimedia

O dolasku kralja Čarls III i njegove supruge kraljice Kamile na uskršnju službu u kapeli Svetog Đorđa i dalje se priča. Sve oči bile su uprte u britanskog monarha koji boluje od raka zbog čega je mnogima promakao detalj na reveru kraljice.

Profimedia

Kamila često nosi broševe, ali vodi računa o njihovoj simbolici

 

Nasledstvo od kraljice

Kako piše Dejli mejl, Kamila je na reveru ogrtača nosila broš, ali ne bilo kakav. U pitanju je komad nakita koji je bio jedan od omiljenih broševa pokojne kraljice Elizabete II. Kamila je broš od smaragda, dijamanata i safira zakačila za rever crnog ogrtača koji se sjajno uklopio uz njenu smaragdno zelenu haljinu.  

Kako ističu poznavaoci prilika na britanskom dvoru, ovim gestom Kamila je odala počast pokojnoj svekrvi i poslala jasnu poruku podanicima da je nije zaboravila, te da nastavlja Elizabetinim stopama.

Elegantan broš prvobitno je bio u vlasništvu kraljice Marije od Teka, koja je fotografisana kako ga nosi početkom 20. veka. Ona je bila baka kraljice Elizabete, a pomenuti broš je nosila više puta. Između ostalog ga je imala tokom posete ruskog cara Nikolaja II 1909. o čemu svedoče retke fotografije iz tog perioda. 

Broš se deo basnoslovno skupe kolekcije i nasleđa britanskih monarha koji se prenose s kolena na koleno. Odlično se uklopio sa smaragdno zelenom haljinom kraljice Kamile koji je i izborom boje toalete pokazala je solidarnost sa Sarom Ferguson i princezom Anom, koje su nosile nijanse tradicionalne  uskršnje zelene. 
Kamila je izgledala elegantno u haljini koju je uparila sa neobičnim, crnim antilop visokim čizmama do kolena i klasičnom šanel torbom. 

AP Photo/Frank Augstein, pool

Kamila vodi računa o svakom detalju prilikom pojavljivanja u javnosti

 

Britanska kraljica pažljivo bira broševe koje nosi u javnosti, jer je svesna da nose duboko značanje. Kamili je jasno da uloga koju je preuzela nije laka, posebno u ovako teškom trenutku za monarhiju kada je od raka bolestan Čarls ali i Kejt Midlton, pa se trudi da svoje dužnosti ispunjava na najbolji način.

Ona strogo vodi računa o svakom detalju prilikom pojavljivanja u javnosti, jer zna da će se svaki njen korak do tančina analizirati i po svaku cenu želi da izbegne bilo kakve probleme. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)