Zanimljivosti

DA LI JE ZDRAVSTVENO STANJE KRALJA ČARLSA GORE NEGO ŠTO SE MISLI? Britanski monarh neće biti na tradicionalnom porodičnom ručku za Uskrs! (FOTO)

Palata je potvrdila da će prisustvovati jutarnjoj službi na Uskrs, uz mere opreza zbog njegovog narušenog zdravlja.

30.03.2024 10:50

DA LI JE ZDRAVSTVENO STANJE KRALJA ČARLSA GORE NEGO ŠTO SE MISLI? Britanski monarh neće biti na tradicionalnom porodičnom ručku za Uskrs! (FOTO)
Profimedia

Britanski dvor ćuti kao zaliven o stanju kralja Čarlsa III (75). I dalje se drže nepisanog pravila kraljevske porodice: "Ništa ne objašnjavaj i nikad se ne pravdaj!" I dok su oči sveta uprte u njegovu snahu Kejt Midlton koja je takođe bori sa kancerom, Čarls bije svoju bitku. Međutim, sudeći po pisanju britanskih medija, stanje kralja je izgleda gore nego što se mislilo. 

Tanjug/Daniel Leal/Pool via AP

Kralj Čarls bije bitku sa kancerom

Mere opreza

Kako piše San, kralj Čarls III je otkazao tradicionalni ručak za Uskrs upravo zbog svog zdravstvenog stanja. Kako je saopštila Bakingamska palata, on će samo prisustvovati uskršnjoj službi u kapeli.

- Njihova veličanstva kralj i kraljica, u pratnji drugih članova kraljevske porodice, prisustvovaće uskršnjoj službi jutrenja u kapeli Svetog Đorđa, u zamku Vindzor, na Uskršnju nedelju - saopšteno je kratko sa Dvora.

Međutim, već sada postoje naznake da će princ Vilijam i princeza Kejt Midlton i njihovo troje dece propustiti službu zbog preventivne hemoterapije kojoj je podvrgnuta princeza od Velsa. 

Čarls i  kraljica Kamila  će prošetati do i od kapele, ulazeći kroz Galilejski trem. Moći će da mahnu i pozdrave ljude iz daljine ako vreme bude bilo lepo. 

Međutim, oni neće prisustvovati prijemu nakon službe, niti će Čarls biti domaćin privatnog porodičnog ručka upravo zbog svog zdravlja.

Služba u katedrali će okupiti manje članova kraljevske porodice nego obično. Ove mere opreza su neophodne kako bi se kralj zaštitio od rizika moguće infekcije. Kraljevo mesto, kao i Kamilino, takođe će biti odvojeno od ostatka ljudi koji budu prisustvovali službi. Kako je rečeno u Bakingemskoj palati, kralj i kraljica će posle crkvene službe napraviti uskršnju pauzu.

Credit: Jacob King / PA Images / Profimedia

Kraljica Kamila je zamenila Čarlsa na službi u četvrtak

Upravo zbog lošeg zdravlja monarha, kraljica Kamila je zamenila kralja Čarlsa III na Svetoj službi u Vusterskoj katedrali u četvrtak. Tom prilikom ona je podelila i srebrnjake najzaslužnijima za humanitarni rad. 

Podsećamo, kralj Čarls III je u januaru išao na zakazanu operaciju prostate, nakon koje je saopšteno da je kralju pronađen rak. Međutim, nije saopšteno od koje vrste tumora boluje britanski monarh. Istovremeno, sa dijagnozom kancera bori se i princeza Kejt Midlton koja je podvrgnuta preventivnoj hemioterapiji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)