Zanimljivosti

KAMILA I ČARLS ISKLJUČILI VILIJAMA IZ VELIKIH PLANOVA: Nova situacija sa Kejt Midlton zakomplikovala je stvari (FOTO)

Kralj ne želi da stresira naslednika.

25.03.2024 19:47

KAMILA I ČARLS ISKLJUČILI VILIJAMA IZ VELIKIH PLANOVA: Nova situacija sa Kejt Midlton zakomplikovala je stvari (FOTO)
Tanjug/AP

Princ Vilijam je navodno isključen sa sastanaka o planovima u slučaju sahrane kralja Čarlsa III. Planovi sahrane kraljice Elizabete II bili su poznati kao Operacija Londonski most. Slična operacija za kralja nazvana je Menai Bridge, pri čemu se vlada i kraljevska porodica pripremaju za najgori scenario ako se on preokrene na gore.

AP Photo/Alastair Grant, Pool, File

kralj Čarls III nedavno je saopštio da boluje od kancera

Kralj je nedavno saopštio da se bori sa kancerom, ali vrsta kancera nije otkrivena u saopštenju iz Bakingemske palate. Dok prolazi kroz tretmane, kralj Čarls III radi od kuće kako bi obavljao svoje dužnosti, dok je Kamila obavljala kraljevske angažmane lično. U isto vreme, Palata je isticala da 75-godišnji kralj "ostaje potpuno pozitivan u vezi sa svojim tretmanom" i "nestrpljivo iščekuje povratak potpunim obavezama čim bude moguće". Međutim, kao deo kontigentnog plana, kralj Čarls i kraljica Kamila su se privatno sastajali sa vladinim zvaničnicima kako bi napravili aranžmane. Ipak, princ Vilijam je navodno isključen iz priprema, uprkos tome što je naslednik prestola, piše Pejdž Siks.

Ispostavilo se da je kralj Čarls III želeo da izbegne dodatni stres za Vilijama, koji već balansira svoje kraljevske dužnosti sa brigom o troje dece dok njegova supruga, Kejt Midlton, prolazi kroz tretmane za kancer. Princeza od Velsa je u petak saopštila u snimljenoj poruci da joj je dijagnostikovan kancer nakon operacije abdomena koju je imala, od koje se oporavljala od januara. Kralj je navodno doneo odluku imajući to u vidu, jer smatra da je najbolje da se njegov sin fokusira na "važnije stvari" poput brige o svojoj porodici.

Planovi za sahrane

Planovi za sahranu kralja Čarlsa III nazvani su Menaj Bridž, što ukazuje na pripremu Vlade i Kraljevske porodice za mogući slučaj njegove smrti. Ovi planovi su deo kontingentnih mera i obuhvataju veliki javni događaj koji bi pratio kraljevsku sahranu. Prema izveštaju, Bakingemska palata i britanska Vlada su u fazi naprednog planiranja ovog događaja.

Credit: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Kejt Midlton i princ Vilijam

Porodične brige princa Vilijama

Iako je naslednik prestola, princ Vilijam je isključen iz priprema za očevu eventualnu sahranu. Kralj Čarls je navodno želeo da ga poštedi dodatnog stresa, imajući u vidu da se Vilijam već suočava sa balansiranjem kraljevskih dužnosti i brigom o svojoj porodici, posebno s obzirom na to da se njegova supruga, Kejt Midlton, suočava sa tretmanima za kancer.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Kolega

25.03.2024 22:32

Cuj Kamila; jel ona to sad postala kraljica. Lepo se secam kad je Dajana umrla da su jasno rekli da cak i ako se Carls ozeni njome da nikada nece moci da nosi titulu kraljice. Ali vuk ima apetit i pojeo je magarca, i eno ga sad cacka zube.