Zanimljivosti

KEJT MIDLTON JE ODAVNO HTELA DA PODELI SA JAVNOŠĆU DA IMA RAK: Otkriveni detalji bolnog priznanja o kom bruji svet (FOTO)

Supruga princa Vilijama je pre nego što će objaviti editovanu fotografiju sa decom na Instagramu povodom Dana majki pripremila govor koji je snimljen 20. marta, a emitovan dva dana kasnije

24.03.2024 16:19

KEJT MIDLTON JE ODAVNO HTELA DA PODELI SA JAVNOŠĆU DA IMA RAK: Otkriveni detalji bolnog priznanja o kom bruji svet (FOTO)
Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa, pre dve sedmice je odlučila da podeli sa javnošću informaciju da boluje od raka. Video koji je snimljen u sredu, 20. marta, a podeljen na mrežama dva dana kasnije, izazvao je veliko interesovanje svetske javnosti.

Kako piše "Dejli mejl", supruga princa Vilijama čekala je trenutak kad će njena deca otići na raspust povodom predstojećih uskršnjih praznika. U želji da ih zaštiti od sigurnih zapitkivanja vršnjaka o bolesti njihove majke, princeza od Velsa je odabrala trenutak kad će snimiti obraćanje javnosti i kad će taj snimak podeliti na mrežama.

 

 

U emotivnom obraćanju princeza Kejt je podelila sa javnošću da se bori protiv raka koji je, kako je rekla, otkriven posle abdominalne operacije obavljene u januaru ove godine. Iako nije eksplicitno potvrđeno, pretpostavlja se da je princeza od Velsa započela ciklus adjuvantnih hemioterapija krajem februara, zbog čega će njen povratak kraljevskim dužnostima biti prolongiran izvesno vreme. Prvobitno je, da podsetimo, bilo reči da će se pojaviti na uskršnjoj misi u crkvi 31. marta, a potom da će se vratiti kraljevskim obavezama 17. aprila. Sada su oba datuma dovedena u pitanje, jer je, naravno, najvažnije da se princeza od Velsa oporavi i da proces lečenja kroz koji prolazi protekne u najboljem redu.

Iako je saznanje da boluje od raka usledilo mnogo pre nego što je tu informaciju podelila sa javnošću, princeza Kejt Midlton odlučila je da izađe u javnost tek pošto su mediji širom sveta počeli da iznose brojne spekulacije o njenom zdravstvenom stanju. Na društvenim mrežama otišlo se korak dalje, pa se čak pisalo da voljena princeza koju mnogi upoređuju sa princezom Dajanom od Velsa više nije živa.

Profimedia, Tanjug/AP

Princeza Kejt Midlton uživa iste sipmatije javnosti kao nekad princeza Dajana od Velsa

Odluka da javno izađe i podeli sa svima da vodi veliku zdravstvenu bitku bila je, navodi "Dejli mejl", motivisana njenom željom da zaštiti svoje troje dece od potencijalnih pitanja i nagađanja u školi. Vreme objave pažljivo je planirano; vodilo se računa da se ono poklopi sa poslednjim danom semestra u Lambruk školi u Berkširu, koju pohađaju deca princa i princeze od Velsa - princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis.

Prioritet majke

Prema izvorima, glavni prioritet princeze Kejt oduvek je bio da zaštiti svoju decu od nepotrebnih nevolja. Želela je da osigura da ih dalje ne pogađaju intenzivne spekulacije na društvenim mrežama oko njenog zdravlja, posebno nakon što je porodična fotografija podeljena na Dan majki bila editovana, što je princeza Kejt dan kasnije i priznala. Odluka o javnom izjašnjavanju donesena je dve sedmice ranije, s namerom da se sačeka završetak dela školske godine kako bi se smanjio uticaj na njenu decu.
 

Hrabra poruka

Foto: Shutterstock

Princ Vilijam pruža nesebičnu podršku svojoj hrabroj supruzi u velikoj borbi za zdravlje

U video-poruci princeza Kejt je naglasila važnost objašnjavanja situacije svojoj deci na način primeren njihovom uzrastu i uveravanja da će ona biti dobro. Ovo iskreno otkriće izazvalo je veliku podršku koja je stigla iz svih krajeva sveta, a princ Vilijam i Kejt su izrazili svoju zahvalnost na ogromnoj dobroj volji.

Podrška i lečenje

Nakon operacije abdomena u januaru, princeza od Velsa je krenula na hemioterapije, sa ciljem da kontroliše svoje stanje. Uprkos šoku od dijagnoze, kraljevski par je bio uporan u svojim naporima da prebrodi ovaj izazovni period, istovremeno čuvajući dobrobit svoje mlade porodice.

Pohvale za Kejtinu hrabrost

Primetno je da je bivši sekretar za štampu Sajmon Luis pohvalio princezu Kejt za sabrano i dostojanstveno iznošenje vesti, opisavši njenu izjavu kao "hrabru, moćnu i dostojanstvenu". Njena odluka da se javno pozabavi svojim zdravstvenim borbama prepoznata je kao revolucionarna i autentična, koja je odjeknula među ljudima širom sveta.

Nepokolebljiva podrška porodice

Kraljevska porodica, uključujući kralja Čarlsa III i kraljicu Kamilu, okupila se oko princeze Kejt u ovim teškim danima, pružajući joj nepokolebljivu ljubav i podršku. Kralj Čarls, koji i sam vodi bitku protiv raka, nije skrivao ponos što je princeza Kejt tako hrabra i uverio ju je da će cela kraljevska porodica biti uz nju dok bude bila na lečenju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)